Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 42 Προβολές

“The post” – Διεθνής έκθεση mail art στο Αίγιο

176.-VALIA-GOUZIA---GREECE
176.-VALIA-GOUZIA---GREECE

Valia Gouzia – Greece


Ο Χώρος του πολιτιστικού κέντρου «Αλέκος Μέγαρης» στο Αίγιο θα φιλοξενήσει τη διεθνή έκθεση mail art, η οποία ανοίγει τις πύλες της  το Σάββατο 28 Ιουλίου στις 20:30 και θα διαρκέσει έως και τις 5 Αυγούστου.

Το κίνημα της mail art ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 ως παρακλάδι του κινήματος fluxus. Βασίζεται στην επικοινωνία με την ανταλλαγή μικρών έργων τέχνης μεταξύ των καλλιτεχνών, μέσω ταχυδρομείου, χωρίς μεσάζοντες και οικονομικές συνδιαλλαγές. Τα έργα δεν πωλούνται. Κάρτες, κολλάζ, οπτική ποίηση, φωτογραφία, ζωγραφική, μικρά αντικείμενα είναι το περιεχόμενο μιας mail art έκθεσης, με έργα που έχουν δημιουργηθεί με έμπνευση,  χιούμορ, καλή διάθεση και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.

Η mellifera με την αφορμή της συμπλήρωσης των 190 χρόνων ζωής των Ελληνικών Ταχυδρομείων το 2018, κάλεσε Έλληνες και ξένους mail artists να δημιουργήσουν έργα για μια έκθεση – γιορτή με θέμα “The Post” (τον Ταχυδρόμο, το Ταχυδρομείο). Όπως είναι φυσικό, όλοι οι mail artists έχουν μια καλή σχέση με τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους και στηρίζουν τα ταχυδρομικά επαγγέλματα, μιας και είναι το μέσο ανταλλαγής ιδεών, πολιτισμικών στοιχείων και επικοινωνίας με καλλιτέχνες απ’ όλο τον πλανήτη. Συχνά σημειώνουν πως το ταχυδρομικό τους κουτί δεν είναι ένα δοχείο λογαριασμών, αλλά ένα μουσείο. Άλλωστε χωρίς τον Ταχυδρόμο δεν υπάρχει mail art.

174.-SINCLAR-SCRIPA---U.S.A.-2

Sinclar Scripa – U.S.A.


Περισσότεροι από 174 καλλιτέχνες, από 36 χώρες δημιούργησαν πάνω στο θέμα, περισσότερα από 250 έργα τα οποία θα φιλοξενηθούν, με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., στο  Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» στο Αίγιο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εργαστήρια mail art για τους επισκέπτες, με τη χορηγία σε γραμματόσημα από τα ΕΛ.ΤΑ.,  από την επιμελήτρια της έκθεσης και mail artist, Μαρία Χωριανοπούλου.

Η mellifera  A.M.K.E. ιδρύθηκε από τους Νίκο Αγκορτσά, Αξιωματικό του Ε.Ν. και Μαρία Χωριανοπούλου, εικαστικό, το 2015 και διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Αίγιο, Διεθνή Έκθεση mail art.

Για να δείτε τα έργα των καλλιτεχνών και προηγούμενες εκθέσεις μπορείτε να περιηγηθείτε στο: resistmailartfestival.blogspot.gr

Ταυτότητα Έκθεσης


Ημερομηνία:
28 Ιουλίου – 5 Αυγούστου 2018
Καθημερινές 10:00 – 13:00 και Σαββατοκύριακα 18:30 – 21:30
Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: 10:30

Τοποθεσία:
Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης», Νικολάου Πλαστήρα και Κανελλοπούλου, Αίγιο.

Είσοδος:
Ελεύθερη


Πληροφορίες:
Χωριανοπούλου Μαρία 6972 176500, mellifera.action@yahoo.gr, Facebook Page

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2713 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top