Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 225 Προβολές

«Θερινό Βιβλιοστάσιο 2018» – Γιορτή του βιβλίου, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης!

35840528_1

35840528_1


Πέμπτη 21 – Κυριακή 24 Ιούνη 2018
Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη (Αγίων Ασωμάτων 31)
Ώρες λειτουργίας: 18:00-23:00

Μετά την επιτυχία του περυσινού εγχειρήματος, του πρώτου Θερινού Βιβλιοστάσιου, οι διοργανωτές του, μια σύμπραξη εκδοτικών εγχειρημάτων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Ιωάννινα, αποφάσισαν να το επαναλάβουν.

Έτσι φέτος, που η Αθήνα κηρύχθηκε «Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου 2018» διοργανώνουν το «Δεύτερο Θερινό Βιβλιοστάσιο – 2018» στον όμορφο κήπο του «Μουσείου Εξορίστων Άη-Στράτη», στον Κεραμεικό από 21 έως 24 Ιούνη.

Στόχος αυτής της γιορτής όπως αναφέρουν, δεν είναι μόνο η ανάδειξη του βιβλίου αλλά και να καλλιεργηθεί μια νέας σχέση με τον αναγνώστη:

“Στο «Δεύτερο Θερινό Βιβλιοστάσιο – 2018» θα παρουσιάσουμε όλοι τα βιβλία μας, βιβλία ιδιαίτερα και ανορθόδοξα, πέρα από τη λογοτεχνία του συρμού, βιβλία με ιστορίες ανείπωτες, βιβλία τολμηρά, χωρίς ημερομηνία λήξης.

Ταυτόχρονα, θέλουμε να δώσουμε το στίγμα ενός άλλου πολιτισμού, ενός άλλου «ήθους» που προκρίνει την αυτό-οργάνωση, τη συνεργασία, τη συμπόρευση, την αμφισβήτηση, την αντίσταση, τη δημιουργία και την αλληλεγγύη. Έτσι, επιθυμούμε το «Θερινό Βιβλιοστάσιο 2018» να γίνει χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, και καλλιέργειας μιας νέας σχέσης με τον αναγνώστη.

Πιστεύουμε αυτή η συνεργασία μας να συνεχιστεί και να διευρυνθεί σε ακόμη περισσότερα επίπεδα, ώστε να γίνει το ξεκίνημα για μια νέα άνθηση της «εκτός των τειχών» βιβλιοπαραγωγής. Το «ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΡΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΣΙΟ – 2018» είναι ένα αυτό-οργανωμένο γεγονός, μια όαση βιβλίων και ιδεών στην καρδιά του καλοκαιριού.”

Συμμετέχουν οι εκδόσεις: Ακυβέρνητες Πολιτείες, Αλφειός, Απρόβλεπτες, Ασίνη, Α/συνέχεια, Βαβέλ, Βιβλιοπέλαγος, Διάδοση, Διεθνής Βιβλιοθήκη, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Εκτός Γραμμής, Έρασμος, Εργατική Πάλη, Έρμα, Εύμαρος, Θράκα, Ισνάφι, Κενότητα, Κοροτζής, Κουρσάλ, Μάγμα, Πανοπτικόν, Σαιξπηρικόν, Σοφίτα, Τυφλόμυγα, Υπερσιβηρικός, Φαρφουλάς, Angelus Novus, Bibliotheque, Futura, Opportuna, Red n’Noir, RedMarks

35840528_1736437743n


Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Πέμπτη 21/6:
Dj Junior X (Ambient environments and myths)
Dj Raman (Zero Level Enviromental sound)

Παρασκευή 22/6:
Kyrsck Collective (Live performance in ambient soundscapes set)
Τάσος Σαγρής και WHODOES (live electronics poetry concert)

Σάββατο 23/6:
Περιπλάνηση στο χώρο του παραμυθιού με τον Δ. Προύσαλη
E-Son (live perfomance)
Dj War (A voyage into the mystical sounds of ambient)

Κυριακή 24/6:
Dj Crystal Zero

Περισσότερες πληροφορίες για την Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων Βιβλιοστάσιο μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:  vivliostasiosympraxi.blogspot.com | facebook.com/vivliostasio

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3125 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top