Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 257 Προβολές

Τι είναι ο έρωτας

23433192_10213588546405355_1614968932_o

23433192_10213588546405355_1614968932_o


Εμπειρία μοναδική στο σύμπαν τούτο. Ο έρωτας έχει καρδιά, χειροπιαστή, όχι μεταφορική. Μάλιστα χτυπά τόσο δυνατά, που καταφέρνει να σε ξυπνά όσο βαθιά κι αν κοιμάσαι. Χαράματα σηκώνεσαι απ’ το θόρυβο και κοιτάς τη βροχή απ’ το παράθυρο σαν να ‘ναι πρωτόγνωρο γεγονός. Έρωτας είναι ο κρυφός χάρτης δρόμων και πόλεων που δεν θα ανακάλυπτες μόνος σου ποτέ. Ταξίδια αλλιώτικα, μυστικιστικά. Είναι αλκοόλ, αναβλύζον, φυσικό και μεταφυσικό πολλές φορές. Μια σκόνη παραισθησιογόνα χωρίς οργανικές συνέπειες.

Ο έρωτας σε τρέφει, σε ποτίζει, σε απελευθερώνει. Σου καλύπτει βασικές και περιττές ανάγκες χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείς από τη θέση σου. Σε φροντίζει, σε προσέχει, σ’ αγαπάει πιο πολύ κι απ’ όσο αγαπάς εσύ τον ίδιο σου τον εαυτό. Ο έρωτας είναι πάνω απ’ όλα. Κορυφαία δύναμη στη γη. Τίποτα δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει, ούτε καν ο θάνατος.

Ακόμα κι όταν γίνεται μοχθηρός, έχει τη γοητεία του. Αν έχεις περάσει έστω μια μεγάλη απογοήτευση, καταλαβαίνεις στο έπακρο πόσο δυνατός είναι και σε τι σημεία μπορεί να σε φτάσει. Ίσως να χάσεις τον εαυτό σου, το σώμα σου, την ψυχή σου, το μυαλό σου. Έχει την ικανότητα να σε κυριεύσει πλήρως χωρίς να του φέρεις την παραμικρή αντίσταση. Είσαι υπνωτισμένος άλλωστε, δεν μπορείς. Αλλά κι αυτό αξίζει τον κόπο.

Είτε μοχθηρός είτε φίλος η συνάντηση με τον έρωτα είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση του ανθρώπου. Η προσπάθεια αποφυγής του δεν έχει κανένα νόημα, αργά η γρήγορα θα σε βρει εκείνος.

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 50 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | pavloualexandros@hotmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top