Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 173 Προβολές

Τι είναι σωστό;

sign-post-2432209_1280 (1)

sign-post-2432209_1280 (1)


Αφηρημένη έννοια. Σωστό χαρακτηρίζει κάποιος κάτι με το οποίο συμφωνεί ο ίδιος, δεν σημαίνει πως είναι έτσι τα πράγματα και για το γενικότερο σύνολο. Οι εμπειρία του καθενός τον κάνει να μπορεί να ταξινομεί πρόσωπα και καταστάσεις. Επειδή όμως δεν έχουμε όλοι τις ίδιες παραστάσεις ζωής, τα πράγματα ως προς την ταύτιση των ανθρώπων περιπλέκονται λίγο. Ο λόγος της εμπλοκής αυτής είναι πως ελάχιστοι άνθρωποι δέχονται ότι η οπτική έχει να κάνει με τον άνθρωπο κι όχι με την αντικειμενική εξέταση μιας κατάστασης.

Η εμμονή ενός ατόμου ή μιας ομάδας με την «αντικειμενική» ορθότητα της κρίσης της, μπορεί να οδηγήσει σε ψύχωση. Η επιμονή του «έτσι είναι» φτάνει τον άνθρωπο κάποια στιγμή στη ζωή του στο σημείο μηδέν. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό για το άτομο θα είναι η επανεκκίνηση της κρίσης να έρθει σ’ ένα ηλικιακό πεδίο που να επιτρέπει τον επαναπροσδιορισμό, αν όχι, τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια για τον ίδιο αλλά και για τους γύρω του.

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 49 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | pavloualexandros@hotmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top