Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 150 Προβολές

Της ψυχής ο εχθρός είναι το προφανές

waterfall-1307510_1280-fb

waterfall-1307510_1280 (1)


Ας αποφύγουμε το προφανές, το βάθος αποτελεί θεμέλιο λίθο της ύπαρξης. Η επιφάνεια είναι εχθρός της ζωής και συνάμα του ανθρώπου και της ψυχής του. Η αναζήτηση της μοναδικότητας είναι ανάγκη όλων. Ο καθένας έχει υποχρέωση να διερευνά διεξοδικά αυτό που επιθυμεί μέχρι τέλους. Να ανακαλύψει την κρυμμένη λεπτομέρεια, να δει το κάτι παραπάνω από αυτό που βλέπουν οι απλοί παρατηρητές. Να βρει την ομορφιά της πίσω αυλής κι όχι το επιτηδευμένο φαίνεσθαι των φώτων και των φανταχτερών πάρτι.

Ο αυθορμητισμός και ο ρεαλισμός είναι ποίηση. Το αυθεντικό κερδίζει πάντα χωρίς καν να αγωνιστεί. Το μόνο που επιθυμεί διακαώς είναι να ανακαλυφθεί. Να ανακαλυφθεί για να δώσει, στον ρεαλισμό δεν υπάρχει ταβάνι, είτε αυτό είναι τέχνη, είτε έρωτας. Απλά αφήνεις τ’ αυτιά σου και τα μάτια σου να φθαρούν σ΄ ένα όνειρο που δεν θα ‘χεις ξαναδεί ποτέ σου.

Αξίζει τον κόπο…Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 45 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | pavloualexandros@hotmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top