Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 65 Προβολές

«Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα» στον ΠΟΛΛΟΙ-χώρο-ΑΝΤΑΜΑ

agori-2018

agori-2018


Μια ιστορία για την ομορφιά της μουσικής και την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Το Σάββατο 28 Απριλίου για μία μόνο παράσταση με κούκλες και τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών.

Που χάνονται τα παιδικά μας όνειρα; Θα μπορέσει άραγε να μας δώσει κάποια απάντηση ο Στρατής, ο μικρός μυλωνάς με την μεγάλη αγάπη για την μουσική; Όταν το πάθος του Στρατή για το βιολί συγκρούεται με τα συμφέροντα του σκληρού αφέντη, το όνειρο και η πραγματικότητα μπλέκονται σ’ έναν χορό παράξενο, μαγικό, και γνώριμο…

Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου μαριονέτας με κούκλες διαφορετικών μεγεθών και τεχνικών (μαριονέτες με νήματα και μαρότες), χρησιμοποιεί τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών ενώ ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται διαρκώς κατά την εξέλιξη της δράσης.

Για θεατές με προβλήματα ακοής και ακούοντες. Η παράσταση γίνεται με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα με την τεχνική shadow interpretation. Η διερμηνέας-ηθοποιός έχει ρόλο και ακολουθεί τους ηθοποιούς – κουκλοπαίκτες στη σκηνή, γίνεται δηλαδή η «σκιά» τους. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η συνήθης βλεμματική καθυστέρηση των θεατών με προβλήματα ακοής, μία στον διερμηνέα στην άκρη της σκηνής, μία στον ηθοποιό στο κέντρο της σκηνής, επιτυγχάνοντας έτσι, την άμεση και ταυτόχρονη κατανόηση των ακουόντων θεατών και των θεατών με προβλήματα ακοής.

Διασκευή – σκηνικά: Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού
Σκηνοθεσία: Νίκος Τόμπρος
Εμψύχωση – αφήγηση: Νίκος Τόμπρος , Ελένη Παναγιώτου
Πρωτότυπη μουσική: Μηνάς Εμμανουήλ
Κείμενο: Δημήτρης Θεοχάρης
Koστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη
Διερμηνεία στην Ελληνική Nοηματική Γλώσσα: Ελένη Γιαννακοπούλου


Ταυτότητα Εκδήλωσης


Ημερομηνία:
Σάββατο 28 Απριλίου
Για θεατές με προβλήματα ακοής και ακούοντες.
Απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών και άνω .

Τοποθεσία:
ΠΟΛΛΟΙ-χώρος-ΑΝΤΑΜΑ, Κρέοντος 110, Σεπόλια

Εισιτήρια:
8 ευρώ, 6 ευρώ μειωμένο (πολύτεκνοι, φοιτητές, άνεργοι)


Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Κρατήσεις μέσω SMS στο 6932274208 γράφοντας ονοματεπώνυμοΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3008 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top