Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 304 Προβολές

Το ArtWalk 3 για την ένατη τοιχογραφία του Φεστιβάλ φιλοξενεί τον καλλιτέχνη Δημήτρη Ντόκο!

1-(8)

1-(8)


Το 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras | ArtWalk 3 συνεχίζει να εντυπωσιάζει το κοινό της Πάτρας, φιλοξενώντας για την ένατη τοιχογραφία του Φεστιβάλ τον καλλιτέχνη Δημήτρη Ντόκο.

Ο Δημήτρης Ντόκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Σπούδασε γραφιστική και αρχιτεκτονικό σχέδιο στον εκπαιδευτικό όμιλο ΑΚΤΟ. Ασχολήθηκε για 5 χρόνια με τη γραφιστική και το αρχιτεκτονικό σχέδιο πριν αποφασίσει να στραφεί, το 2011, αποκλειστικά στην ζωγραφική.

Είναι αυτοδίδακτος στην ζωγραφική και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ως street artist. Τοιχογραφίες του και εικαστικές παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο συναντά κανείς ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, τα τελευταία επτά χρόνια παρουσιάζει τη δουλειά του στο πλαίσιο εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η τελευταία του ατομική έκθεση το 2017 με τίτλο Metamorphosis παρουσιάστηκε στην γκαλερί Blender στην Αθήνα, ενώ έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων όπως η Art Athina, το ReCulture IV και σε εκθέσεις των San Diego Art Institute στο Σαν Ντιέγκο, Asia Culture Center & ACC Creation στη Νότια Κορέα και National Hellenic Museum στο Σικάγο.

Ο Δημήτρης Ντόκος είναι γνωστός για τα πολυδιάστατα και επαναλαμβανόμενα μοτίβα που δημιουργεί στα έργα του. Στις τοιχογραφίες του εμφανίζονται περίτεχνα ιερογλυφικά ενώ στα έργα του σε καμβά συχνά συναντάτε η μορφή του σκαραβαίου.

6 (3)


Η τοιχογραφία που θα φιλοτεχνήσει στην Πάτρα θα βρίσκεται στην Μικρή Περιμετρική Πατρών και θα εργασθεί από τις 15 ως τις 21 Ιουνίου.

Παρακολουθήστε το έργο του Δημήτρη Ντόκου στη σελίδα του και τα social media:
dimitrisntokos.com | instagram | facebook

Ακολουθήστε την Art in Progress και την εξέλιξη του 3ου Διεθνούς Street Art Festival Patras| ArtWalk 3: artinprogress.patras | StreetArtFestivalPatrasΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3125 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top