Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 86 Προβολές

«Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο του Καραγκιόζη». Επισκέψεις σχολείων στο Περί Σκιών

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Από τη Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018 σχολικές μονάδες (δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί κτλ) θα επισκέπτονται το Περί Σκιών του Χρήστου Πατρινού για να παρακολουθήσουν την εορταστική παράσταση «Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο του Καραγκιόζη».

Η εορταστική παράσταση στο πνεύμα των ημερών με τον Καραγκιόζη να ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει το 2018 φορώντας τα γιορτινά του ντυμένος Αη Βασίλης και να μοιράσει δώρα και γλυκά στα παιδιά όλου του κόσμου.  Τα ξωτικά των Χριστουγέννων με τα σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια και τους άλλους ήρωες της σκηνής θα χαρίζουν γέλιο, αγάπη, χαρά και αισιοδοξία στην παράσταση  του Χρ. Πατρινού.

Στο Περί Σκιών έχει καθιερωθεί ο θεσμός των επισκέψεων σχολείων για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής και εκπαίδευσης με ένα διαδραστικό πρόγραμμα.

Ο χώρος διαθέτει μόνιμη έκθεση με παραδοσιακές φιγούρες και σκηνικά του θεάτρου σκιών. Πριν την παράσταση πραγματοποιείται η ενημέρωση των μαθητών για την προέλευση – καταγωγή και ιστορία του θεάτρου σκιών, τη διαδικασία της εξάπλωση σε διάφορες χώρες, την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου σκιών, τη προσθήκη των γνήσιων ελληνικών στοιχείων (ήρωες – πρωταγωνιστές) και τη διαδικασία κατασκευής φιγούρας.

Πληροφορίες για Επισκέψεις – Παραστάσεις Σχολικών Μονάδων: Τηλ.: 6977355402, 2610452320

Περί Σκιών: Νόρμαν 20 (Αγ. Διονύσιος), Πάτρα

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3698 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top