Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 337 Προβολές

Το Φάντασμα του Κάντερβιλ έρχεται στην Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

to-fantasma-tou-kantervil-pediki-skini-dipethe-patras2

to-fantasma-tou-kantervil-pediki-skini-dipethe-patras3


Μία από τις πιο όμορφες ιστορίες του Όσκαρ Ουάιλντ διάλεξε το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για την Παιδική του Σκηνή.

Πρόκειται για το Φάντασμα του Κάντερβιλ μια ιστορία που μιλά για την ανθρώπινη ανάγκη να βρούμε και να προσφέρουμε αγάπη και φιλία χωρίς ιδιοτέλεια.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 21:00, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαίτη.

Η ιστορία…

Μια παλιά ιστορία μας λέει πως, εδώ και πολλά χρόνια στην Αγγλική επαρχία, στον Πύργο του Κάντερβιλ κυκλοφορεί ένα φάντασμα: ο Σερ Σάιμον Κάντερβιλ – ο παλιός ιδιοκτήτης του πύργου. Η είδηση πως ο πύργος είναι στοιχειωμένος διαδίδεται γρήγορα. Κανένας δεν θέλει πια να μένει εκεί, για εκατοντάδες χρόνια… μέχρι το 1930, όπου καταφθάνει η πενταμελής οικογένεια Όουτις, από την μακρινή Αμερική. Οι αλλόκοτες φήμες που ακούγονται για το φάντασμα δεν τους τρομάζουν εύκολα και η ατμόσφαιρα στον πύργο θα αλλάξει με την ζωηρή τους παρουσία.

Ο Όσκαρ Γουάιλντ με τη γνωστή δεξιοτεχνία του προσφεύγει στη φιλοσοφική αναζήτηση της ουσίας της ζωής, αναδεικνύοντας τελικά την υπέρτατη δύναμη της αγάπης. Η παράσταση ενώ έχει έντονα κωμικά στοιχεία μας μιλά για την διαχείριση του φόβου φαινόμενο συχνά αυξημένο στη παιδική ηλικία και την έξυπνη αντιμετώπιση του.

to-fantasma-tou-kantervil-pediki-skini-dipethe-patras


Συντελεστές

Διασκευή κειμένου: Άντρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρη Δεγαίτη
Σκηνικά –κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη.
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Σωτηρία Τσιάτα.

Παίζουν: Κατερίνα Μηλιώτη, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Γιάννης Ζαράγκαλης, Αντώνης Βαρθαλίτης, Έφη Κιούκη, Νάνσυ Χριστοπούλου, Σπύρος Πετούσης.

Συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων- Κρατήσεις: 2610 273613
1η παράσταση Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 στις 21:00
Καθημερινά για τα σχολεία της Πάτρας.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3239 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top