Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 368 Προβολές

Το μοναδικό θαύμα που έχουμε δει με τα ίδια μας τα μάτια είναι το καλοκαίρι

VRAXNAIKA-logofb

VRAXNAIKA-logo


Καλοκαίρι, χρώματα και ήλιος είναι οι τρεις λόγοι για να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι.

Ωραίος κι ο χειμώνας, δεν θα πω ψέματα, αλλά αυτό το σούρουπο του Ιουνίου δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη ευχαρίστηση στο θαυμαστό πλανήτη μας. Μπορεί να μην έχει μείνει καμία αξία όρθια μα μόλις εμφανίζεται το θέρος όλα τα υπόλοιπα χάνονται απ’ το οπτικό πεδίο. Τι κι αν ο άνθρωπος αρχίζει κι εκπαιδεύεται στο να αναγνωρίζει μόνο την ασχήμια, το καλοκαίρι έχει αυτή τη μαγική δεξιότητα να τη θάβει στον κρυφό πάτο του κουτιού του.

Ναι! Το ξέρεις, είναι οφθαλμαπάτη, σαν να επιστρέφει ο μεγάλος σου έρωτας σ’ ένα όνειρο, ενώ στη πραγματικότητα είναι μίλια μακριά. Τι σημασία έχει όμως τι είναι αλήθεια και τι όχι; Το νόημα είναι αλλού, στα λεπτά ψυχικού ταξιδιού στα μεταφυσικά περιβάλλοντα που μόνο αυτή η εποχή χαρίζει. Ανοίγει τα τεράστια συγκριτικά με το μέγεθός της χέρια της κι έχει την απίστευτη ικανότητα να αγκαλιάζει όλο τον κόσμο. Καλοί, κακοί, πλούσιοι, φτωχοί, χωρούν με περίσσια άνεση στον κόσμο της, στο πάρτι που θα κρατήσει ελάχιστα αλλά θα διηγούμαστε τα γεγονότα και τις λεπτομέρειές του μέχρι να έρθει το επόμενο.

Ζούμε μέσα σ’ ένα θαύμα, όμως λίγοι αντιλαμβανόμαστε τις πραγματικές διαστάσεις του.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 43 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | pavloualexandros@hotmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top