Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 41 Προβολές

Νέες θεματικές εκδηλώσεις, εμπνευσμένες από τα στοιχεία της φύσης και του κόσμου γύρω μας τον Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ

ioulios22

gi


Τον Ιούλιο, το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει νέες θεματικές εκδηλώσεις, εμπνευσμένες από τα στοιχεία της φύσης και του κόσμου γύρω μας, προτείνοντας διασκεδαστικές δράσεις και εργαστήρια για όλες τις ηλικίες.

 

Τις Δευτέρες του Ιουλίου, η τέχνη της κεραμικής, παραμύθια και εικόνες μας φέρνουν σε επαφή με τον τόπο μας και την παράδοσή μας, αυτό που ονομάζουμε η γη μας!

 

Εργαστήριο Κεραμικής: Από τον κεραμέα στον αγγειοπλάστη

Αρχαία αγγεία και νεότερα κεραμικά γίνονται αφορμή ώστε οι συμμετέχοντες/ουσες να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης του πηλού, απελευθερώνοντας τη φαντασία και προσφέροντας στιγμές δημιουργίας.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Για παιδιά 5 έως 10 ετών και τους/τις συνοδούς τους
Δευτέρα 22, 29/07 | 18.30-20.30

 

Περισσότερες πληροφορίες.

Παραμύθια και Εικόνες

Μέσα σε ένα ήρεμο και διασκεδαστικό περιβάλλον, οι γονείς έρχονται σε επαφή με τις πρώτες απλές ιστορίες που μπορούν να αφηγηθούν στα βρέφη τους. Ιστορίες από την ελληνική μυθολογία και τον λαϊκό πολιτισμό, παρουσιάζονται με τρόπο παραστατικό, προσφέροντας στα παιδιά μια αυθεντική εμπειρία επικοινωνίας και δημιουργικότητας.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

Για μωρά 3 έως 9 μηνών και τους/τις συνοδούς τους
Δευτέρα 08, 15, 22, 29/07 | 10.00-11.00, 11.30-12.30

Περισσότερες πληροφορίες.

nero


Τις Τετάρτες του Ιουλίου μαθαίνουμε πώς να απολαμβάνουμε τη θάλασσα με ασφάλεια, συμμετέχοντας σε πρωτότυπες δραστηριότητες και συζητήσεις, και κάνουμε ιστιοπλοΐα στο Κανάλι.

 

Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι

Η γνωστή και αγαπημένη ιστιοπλοΐα σας περιμένει στο Κανάλι με μια σειρά από δράσεις με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο νερό όσο και στη στεριά.

ΚΑΝΑΛΙ

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη του Ιουλίου | 17.30-20.30
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Περισσότερες πληροφορίες.

 

Κολυμπάμε με ασφάλεια παρέα με το Safe Water Sports

Τώρα το καλοκαίρι, στους Πίδακες Νερού του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, το Safe Water Sports μαζί με τον ήρωα Χταπόδιο Σέιφ σας περιμένει για να σας μάθει να απολαμβάνετε το νερό και να διασκεδάζετε με ασφάλεια.

ΠΙΔΑΚΕΣ ΝΕΡΟΥ

Για παιδιά 5-12 ετών
Τετάρτη 31/07 | 18.30-20.30

Περισσότερες πληροφορίες.
ouranos


Κάθε Πέμπτη του Ιουλίου στρέφουμε το βλέμμα μας ψηλά για να γνωρίσουμε τον ουρανό και τα αστέρια και εξερευνούμε την βιοκλιματική αρχιτεκτονική του ΚΠΙΣΝ.

 

Βραδιές κάτω από τ’ αστέρια: Σελήνη και Δίας

Το ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζει μια νέα σειρά συναντήσεων σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), προσκαλώντας το κοινό σε ξεχωριστές θεματικές βραδιές κάτω από τ’ αστέρια. Στην συνάντηση του Ιουλίου ανακαλύπτουμε τη Σελήνη και τον Δία, και μαθαίνουμε για τα χαρακτηριστικά τους.

Για ενήλικες

ΝΟΤΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Πέμπτη 11/07 | 21.00-23.00

Περισσότερες πληροφορίες.

 

Το ηλιακό φως γίνεται χώρος!

Εργαστήρι για την αρχιτεκτονική και την ηλικιακή ενέργεια. Με αφορμή το ενεργειακό στέγαστρο που σχεδίασε ο Renzo Piano στο ΚΠΙΣΝ, τα παιδιά ασχολούνται με έννοιες της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Για παιδιά 8-12 ετών
Πέμπτη 18/07 | 18.30-20.00

Περισσότερες πληροφορίες.
xoros


Υπάρχει κάτι καλύτερο απ’ το να γεμίσετε τις Παρασκευές σας με χορό; Εξασκήστε τα βήματα των παραδοσιακών χορών και εμπνευστείτε από το ρυθμό της Αριστοφανικής κωμωδίας.

 

Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών

Οι συμμετέχοντες/ουσες διδάσκονται δημοφιλείς χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, στην πιο γνήσια μορφή τους, ενώ παράλληλα μαθαίνουν και για την περιοχή, την περίσταση, τη μουσική, τη φορεσιά και άλλα λαογραφικά στοιχεία που συνδέονται με τον κάθε χορό.

ΝΟΤΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Για ενήλικες
Παρασκευή 19/07 | 19.30-21.00

Περισσότερες πληροφορίες.

 

Ο Χορός αλλιώς: Από τον Αριστοφάνη στον Keith Haring

Tο νέο αυτό εργαστήριο σας καλεί να εξερευνήσετε τη σχέση ανάμεσα στις εικαστικές τέχνες και το χορό, δημιουργώντας ένα διαφορετικό έργο κάθε φορά εμπνευσμένο από μια χορευτική δημιουργία. Ο Ιούλιος είναι αφιερωμένος στον Αριστοφάνη και στο έργο του Όρνιθες.

ΠΙΔΑΚΕΣ ΝΕΡΟΥ

Για παιδιά 8 έως 12 ετών και τους/τις συνοδούς τους
Παρασκευή 19, 26/07 | 18.30-21.00

Περισσότερες πληροφορίες.

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3819 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top