Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 100 Προβολές

Τουρνουά Stratego OPEN Patras Mar2018

28795980_101560fb

28795980_101560fb


Στα πλαίσια της προετοιμασίας της Patras Stratego Team, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά Open, το Σάββατο 24 Μαρτίου στο café Το Νέον (Τριών Ναυάρχων 42, Πάτρα. Η ώρα έναρξης των αγώνων θα είναι 11:30 το πρωί.

Η Patras Stratego Team έχει αναλάβει την ευθύνη διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και γι’ αυτό με το Open Patras Mar2018, ευελπιστεί στην εγρήγορση των παικτών της, αλλά και την προσαρμογή νέων παικτών που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Το τουρνουά θα ακολουθήσει τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ISF) και έχει ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι αγώνων της. Ανάλογα με την δυναμικότητα των συμμετεχόντων, θα δημιουργηθούν δύο ξεχωριστές κατηγορίες για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικά παιγνίδια.

Πέραν των Πατρινών συμμετοχών που αναμένεται να δηλωθούν, υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον και εκτός της πόλης, αφού έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους παίκτες από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μέχρι και την Πέμπτη 22 Μαρτίου, στο τηλέφωνο: 6982221639. Στην σελίδα στο facebook: Patras Stratego Team, μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις δράσεις της ομάδας.

Η συμμετοχή στο τουρνουά είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους.

stratego3


Πως ξεκίνησε το Stratego
Το Stratego είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην παρούσα μορφή του εμφανίστηκε στην Ευρώπη πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως ένα παιχνίδι που ονομαζόταν “L’attaque” και σχεδιάστηκε από την κα Hermance Edan το 1908.  Το σύγχρονο παιχνίδι κατασκευάστηκε στην Ολλανδία από τη Jumbo και το 1961 κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. από την εταιρία Milton Bradley. Από τότε μέχρι σήμερα έχει φανατικούς οπαδούς όλων των ηλικιών. Θεωρείται παγκοσμίως μια πρόκληση για την όξυνση του νου, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ψυχολογίας. Εντάσσεται άλλωστε στα Ολυμπιακά αθλήματα μυαλού (Mind games Olympiad).

Κάθε παίκτης ελέγχει ένα στρατό από 40 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες που σκοπός τους είναι να κατακτήσουν τη σημαία του εχθρού. Και οι δύο αντίπαλοι πρέπει να αναπτύξουν ένα στρατηγικό σχέδιο.

Οι ιδιότητες που πρέπει να έχει ένας παίκτης του Stratego είναι:
– Τόλμη και ρίσκο
– Καλή μνήμη
– Ένστικτο και προνοητικότητα
– Γρήγορη αντίληψη στις περίπλοκες καταστάσεις
– Αποφασιστικότητα ώστε να αξιοποιεί τις ευκαιρίες
– Να είναι ικανός να ξεγελάει τον αντίπαλο
– Να επιλέγει την κατάλληλη στιγμή για επίθεση και …

Διακρίσεις της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας:
– 1η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2014
– 2η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2015
– 3η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2016
– 2η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2017

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3125 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top