Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 60 Προβολές

“Unpacking My Library” – Έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ferhas-Publishing-Practices_DisappearancesAppearancesPublishing-2015-2017

Ferhas-Publishing-Practices_DisappearancesAppearancesPublishing-2015-2017


Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) οργανώνει στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων την έκθεση Unpacking My Library στον χώρο του αναγνωστηρίου/βιβλιοθήκης του Μουσείου, ανοίγοντάς τον για πρώτη φορά στο κοινό.

Με αφετηρία την βιβλιοθήκη ως μεταφορά για ένα χώρο διάσωσης, συσσώρευσης, ταξινόμησης και οργάνωσης της γνώσης, η έκθεση θα διερευνήσει καλλιτεχνικές πρακτικές γύρω από ζητήματα του συλλέγειν, διαχείρισης συστημάτων γνώσης και διαμοιρασμού πληροφορίας, ενεργοποίησης μνήμης και επαναπραγμάτευσης της ιστορίας. Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από το ομώνυμο δοκίμιο του Walter Benjamin Unpacking My Library. A talk about bookcollecting (Αποσυσκευάζω τη βιβλιοθήκη μου. Λόγος για την συλλεκτική δραστηριότητα). Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση πραγματεύονται πραγματικές ή φανταστικές βιβλιοθήκες, μελλοντικές ή παρελθούσες, με κυριολεκτική ή φασματική παρουσία που βρίσκονται στον φυσικό χώρο ή στο ψηφιακό περιβάλλον.

Η έκθεση, αξιοποιώντας την υφιστάμενη υποδομή του χώρου της βιβλιοθήκης πριν την έναρξη της κανονικής της λειτουργίας, συγκεντρώνει συμμετοχές από δώδεκα καλλιτέχνες από τη συλλογή, το αρχείο και τη βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ, πρόσφατα και ιστορικά έργα καθώς και νέες παραγωγές.

Καλλιτέχνες: Adam Broοmberg & Oliver Chanarin, Θεόδωρoς Γιαννάκης, Angela Detanico & Rafael Lain, Fehras Publishing Practices, John Latham, Chris Marker, Vlado Martek, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Julien Previeux, Αρχείο Παντελή Ξαγοράρη,  Χρύσα- Αρχειακές φωτογραφίες.

Επιμέλεια: Άννα Μυκονιάτη, Τίνα Πανδή

Φυλλάδιο της έκθεσης: Λήψη αρχείου pdf

Ταυτότητα Εκδήλωσης


Ημερομηνία:
14 Ιουνίου – 15 Ιουλίου 2018
Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη – Κυριακή 11.00 – 19.00

Τοποθεσία:
Αναγνωστήριο / Βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ | Λ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή – Αθήνα


Πληροφορίες:
211 1019000-99 | www.emst.grΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3340 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top