Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 558 Προβολές

Βαγγέλης Ιντζίδης – «Ζακ. Η αυτοβιογραφία των ζωντανών»

zak

O Ζακ είναι ένας σκύλος. Ο αφηγητής δεν είχε φανταστεί ποτέ τον εαυτό του να φροντίζει κατοικίδιο ζώο μέχρι που αναλαμβάνει τη μέριμνα του Ζακ. Περιστατικά καθημερινότητας αυτής της σχέσης γίνονται διαδρομές αναζήτησης επαναφέροντας κρίσιμα βιώματα από το παρελθόν.

Το τραύμα άνοιξε στο προλεκτικό στάδιο, τότε που ξεκινά το βρέφος μιαν αναζήτηση πασχίζοντας μες στην ασφάλεια της μητρικής αγκαλιάς να ανακαλύψει το μονοπάτι που θα το οδηγήσει σταδιακά από την ανάγκη, στην ικανοποίησή της, στο συναίσθημα, στην επιθυμία, στο σώμα.

Ο αφηγητής μιλά στον σκύλο του, συνταιριάζει λέξεις που καθησυχάζουν και τους δύο μια νύχτα με καταιγίδα στο τώρα. Αυτός που τραυματίστηκε πριν μάθει να μιλά γεμίζει τώρα τη γύμνια του σκύλου του με ομιλία. Του απευθύνεται ενώ προσπαθεί να τον ακούσει, να καταλάβει αυτό το άγνωστο ον που συγκατοικεί μαζί του.

Από το ένα εγώ στο άλλο, η μία φωνή εκδοχή της άλλης. Ο αφηγητής άνθρωπος και ο αφηγητής σκύλος. Αυτός που τραυματίστηκε γεμίζει με λέξεις τον κόσμο που αποφάσισε να εμπιστευτεί όπως εμπιστεύτηκε έναν σκύλο παρά το γεγονός ότι τα τετράποδα αυτά όντα τον τρόμαζαν για χρόνια.

Ο Βαγγέλης Ιντζίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάστηκε στην εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας σε ομάδες εργασίας υπερεθνικών οργανισμών. Σήμερα ανήκει στο Εργαστηριακό και Διδακτικό Προσωπικό του Τομέα Γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας, ΕΚΠΑ. Έχει δημοσιεύσει τα ποιητικά αφηγήματα (εκδόσεις Γαβριηλίδη): Χαιρετισμούς από την Ελλάδα (2001), Η Βιογραφία του Χρόνου (2005) και έχει συνθέσει το σενάριο για την ταινία της Βουβούλας Σκούρα: Τhe Red Bank: Tζέιμς Τζόυς, τα Τετράδιά του των Ελληνικών (2013).

«Ζακ. Η αυτοβιογραφία των ζωντανών»


Εκδόσεις Νήσος

Συγγραφέας: Βαγγέλης Ιντζίδης
Ημερομηνία έκδοσης: 2018
Σελίδες: 114
Διαστάσεις: 14×20Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3125 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top