Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 376 Προβολές

Βασιλική Ηλιοπούλου – «Το τέρας στο μετρό»

to-teras-sto-metro

Το βιβλίο της Ηλιοπούλου «Το τέρας στο μετρό – Μικρές και μικρότερες ιστορίες με τέρατα» μιλά για τέρατα, παρόλο που δεν ανήκει στις ιστορίες τρόμου. Τα τέρατά της είναι πλάσματα που κατοικούν μέσα μας τιθασευμένα, αλλά, όταν η τάξη της καθημερινότητας διασαλεύεται, αναδύονται και σέρνουν τον χορό. Μιλά ακόμα για τη διαφορετικότητα στην όψη ή στη συμπεριφορά του Άλλου ανθρώπου που ταράζει και ωθεί στη διαδικασία τερατοποίησής του. Έτσι που η αναπόφευκτη εμμονή στην εχθρότητα μετατρέπει σε τέρας και τον εχθρό του «τέρατος».

Η Βασιλική Ηλιοπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1948. Σπούδασε κινηματογράφο. Από το 1972 γράφει και σκηνοθετεί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει δύο ταινίες μεγάλου μήκους (Το πέρασμα, 1990, Με μια κραυγή, 1995), μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ, και έχει επιμεληθεί εκπομπές για
το Β΄ και το Γ΄ Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας.

Το 2000 κυκλοφόρησε η νουβέλα της «Η Λιούμπα και άλλα αρώματα» από τις εκδόσεις Εστία. Το 2005 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της «Η καρδιά του λαγού» και το 2009 το μυθιστόρημά της «Σμιθ» (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2010) από τις εκδόσεις Πόλις. Το 2013 κυκλοφόρησε από τις Eκδόσεις Πατάκη το μυθιστόρημά της «Η άσκηση του Ροτ».

«Το τέρας στο μετρό»


Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας: Βασιλική Ηλιοπούλου
Α’ Έκδοση: Δεκέμβριος 2017
Σελίδες: 168
Διαστάσεις: 14×21

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίοΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3118 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top