Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 352 Προβολές

Βόλος: Όχι στην εκκαθάριση – ξεπούλημα της ΔΕΥΑΜΒ

drip-921067_1280

drip-921067_1280


Σε ανακοίνωσή της η “Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό – Συμμαχία Βόλου για το νερό”, ενημερώνει για τα νέα περιστατικά βίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, και καλεί τη Δευτέρα 17 Αυγούστου σε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το σύνηθες πλέον σκηνικό της βίας επαναλήφθηκε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 24/8) στην ΔΕΥΑΜΒ, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ με θέμα σχετικό με την επιχειρούμενη εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να συνεδριάσουν παρουσία πολιτών που λένε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του Νερού και στο ξεπούλημα της ΔΕΥΑΜΒ, επιστράτευσαν ασφαλίτες, σεκιουριτάδες και φουσκωτούς οι οποίοι ανέλαβαν την περιφρούρηση του κτηρίου.

Παράλληλα ειδοποίησαν του συμβούλους για την συνεδρίαση στις 11:00 πμ, μόλις δηλαδή μια ώρα πριν την έναρξη του ΔΣ, ώστε να μην υπάρξει χρόνος αντίδρασης του Κινήματος.

Στην προσπάθεια πολιτών μελών της Κίνησης και της Συμμαχίας να παραβρεθούν στη συνεδρίαση χρησιμοποίησαν βία παρεμποδίζοντας, ανεπιτυχώς πάντως, την είσοδο στο κτήριο.

Η μετατροπή ενός δημόσιου κτηρίου σε φρούριο, η χρήση βίας ενάντια σε πολίτες-χρήστες του νερού και της αποχέτευσης και ο αποκλεισμός τους από τους χώρους όπου παίρνονται οι αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητα τους, στοχεύουν στην εμπορευματοποίηση του νερού πάση θυσία, μέσα στο πλαίσιο της σημερινής δημοτικής αρχής και πάντως πριν τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του νερού σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι υποστηρικτές της μαφιόζικης παράταξης που διαχειρίζεται τον Δήμο Βόλου, είναι πλέον φανερό ότι πιέζουν για το ξεπούλημα του νερού και την διαχείριση των σκουπιδιών με ότι αυτά συνεπάγονται για την υγεία των πολιτών. Είναι γνωστό σε όλους άλλωστε ότι το νερό και τα σκουπίδια τα τελευταία χρόνια είναι οι πλέον κερδοφόρες οικονομικές δραστηριότητες για ιδιώτες επενδυτές.

Μετά από 7 χρόνια αγώνα και ενημέρωσης από την πλευρά του κινήματος, οι πολίτες του Βόλου και της περιφέρειας αντιστέκονται σε αυτά τα σχέδια και όπως στην περίπτωση της επιχειρηθείσας πέρσι ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης, θα συνεχίσουν να αντιδρούν δυναμικά. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν σήμερα μέλη του κινήματος με την παρέμβασή τους στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ.

Ο αγώνας μεταφέρεται πλέον στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, την Δευτέρα 27/8, στις 12:00 το μεσημέρι, όπου η δημοτική αρχή φέρνει προς συζήτηση το θέμα της εκκαθάρισης με αφορμή το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/8 ΣΤΙΣ 11:45 ΠΜ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Περισσότερες πληροφορίες: watervolo.blogspot.comΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3365 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top