Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 94 Προβολές

Βόλος: Προς οικονομικό στραγγαλισμό η ΔΕΥΑΜΒ; Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής

water-2820854_1280

water-2820854_1280


Ανακοίνωση εξέδωσε η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό και η Συμμαχία Βόλου για το Νερό για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) και τη στάση της δημοτικής αρχής.

Όπως τονίζουν, από τις τελευταίες μεθοδεύσεις φαίνεται πως θα ενταθεί η πορεία ιδιωτικοποίησης που έχει ξεκινήσει μέσα από την παραχώρηση μεγάλων κομματιών της ΔΕΥΑΜΒ σε εργολάβους, όπως η καταμέτρηση, η επίδοση λογαριασμών, οι επισκευές ή παλιότερα η προσπάθεια για να δοθεί ο Βιολογικός σε ιδιώτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Δημοτική Αρχή μάταια προσπαθεί να πείσει τους Βολιώτες ότι δίνει τον «υπέρ πάντων αγώνα» για να σώσει τη ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ.

Οι ανέξοδες και γενικόλογες ψευτομαγκιές του είδους «η ΕΡΓΗΛ δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ αλλά τη φωτογραφία μου» (Μπέος) συμπληρώνονται με κατάφορα ψέματα όπως το ότι το λουκέτο στη ΔΕΥΑΜΒ δήθεν θα σώσει την περιουσία των Βολιωτών και θα προστατέψει το δημόσιο – κοινωνικό χαρακτήρα της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Όλη αυτή την προπαγάνδα μάλιστα η Δημοτική Αρχή τη μοιράζει και σε ιλουστρασιόν φυλλάδιο μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ. Φυσικά με τα χρήματα όλων των πολιτών.

Όμως αυτό που μετράει δεν είναι τα λόγια, αλλά οι πράξεις, οι παραλήψεις και τα αποτελέσματα τους.

Ποια είναι λοιπόν τα αποτελέσματα μετά από τέσσερα χρόνια που διοικεί τη ΔΕΥΑΜΒ η σημερινή Δημοτική Αρχή; Πρώτον, η ΕΡΓΗΛ κατάφερε να κατασχέσει 4,2εκ ευρώ από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ. Η τελευταία κατάσχεση έγινε από το λογαριασμό της μισθοδοσίας των εργαζομένων – 29 Σεπτεμβρίου, 200.000 ευρώ – τον οποίο υποτίθεται είχε προστατέψει η Διοίκηση! Δεύτερον, κανείς δεν μπορεί αποκλείσει το ενδεχόμενο η ΕΡΓΗΛ να φτάσει για κατασχέσεις μέχρι και στα ταμεία όπου πληρώνουν οι Βολιώτες τους λογαριασμούς!

Αυτά είναι τα «καταπληκτικά» αποτελέσματα από τις «σαράντα νομικές ενέργειες» για τις οποίες πανηγυρίζει ο Μπέος και για τις οποίες πληρώνονται αδρά οι νομικοί σύμβουλοι της επιχείρησης.

Το καμπανάκι που εδώ και καιρό κρούει η Κίνηση και η Συμμαχία για το Νερό έχει γίνει καμπάνα!

Θα μπορεί σε λίγο καιρό η ΔΕΥΑΜΒ να φέρνει εις πέρας το έργο της; Υπάρχει κίνδυνος να φτάσει σε σημείο που να μην μπορεί να πληρώσει εργαζόμενους, τους προμηθευτές ή τους εργολάβους; Κινδυνεύει να μείνει η ύδρευση και η αποχέτευση στον αέρα;

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι το παιχνίδι είναι στημένο και μάλιστα από έμπειρα χέρια.

Διότι εφόσον η ΔΕΥΑΜΒ φτάσει στην οικονομική ασφυξία τότε τι πιο εύκολο για τη Δημοτική Αρχή από το να προσπαθήσει να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της και να τις μεταφέρει σε όσους αντέδρασαν στη λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης.

Με τέτοιες μεθοδεύσεις θα ενταθεί η πορεία ιδιωτικοποίησης που έχει ξεκινήσει μέσα από  τη σαλαμοποίηση και την παραχώρηση μεγάλων κομματιών της ΔΕΥΑΜΒ σε εργολάβους, όπως η καταμέτρηση, η επίδοση λογαριασμών, οι επισκευές ή παλιότερα η προσπάθεια για να δοθεί ο Βιολογικός σε ιδιώτες.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι μαζί μαζί με τους πολίτες και μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΜΒ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να παραμείνει ανοιχτή η ΔΕΥΑΜΒ, να αντιμετωπίσει πραγματικά τα κοράκια της ΕΡΓΗΛ και να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας, σε συνθήκες διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου.

Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό – Συμμαχία Βόλου για το Νερό

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3239 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top