Τέταρτο

305 Προβολές

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2019 – Ενότητα «Παιδί και Τέχνη»

18 Ιούνιος 2019 όλη την ημέρα
2019-06-18T00:00:00+03:00
2019-06-19T00:00:00+03:00
Σκαγιοπούλειο
Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου Πάτρα
Είσοδος ελεύθερη

18 – 21 Ιουνίου


Με την ενότητα «Παιδί και Τέχνη», συνεχίζονται την Τρίτη 18 Ιουνίου οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019. Η ενότητα θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου και οι εκδηλώσεις που περιέχει θα πραγματοποιηθούν στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου, με εξαίρεση την παράσταση Αριστοφάνη «Πλούτος», η οποία θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο «ΑΙΓΛΗ».

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ανοίγει στις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου, με «Το Βιβλιόδεντρο του μαγικού κήπου», για παιδιά του Δημοτικού, τα οποία θα αναζητούν στον κήπο του Σκαγιοπουλείου τα κρυμμένα παραμύθια, για να βοηθήσουν τα λόγια – σπόρους να… φυτρώσουν. Τα παιδιά θα ακούνε ιστορίες και τραγούδια από έναν κόσμο χωρίς σύνορα, θα βρίσκουν τους περιπλανώμενους ήρωες και έτσι θα φτιάξουν ένα μαγικό και «αθάνατο» Βιβλιόδεντρο. Στις 8.30 το βράδυ τη σκυτάλη θα πάρει το «Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μποικο», μια φαντασμαγορική κουκλοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, με ηθοποιούς, κούκλες και θέατρο σκιών, όπου όλο το κοινό συμμετέχει ενεργά.

Η επόμενη ημέρα, Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 20:30, θα είναι «γεμάτη» από …«Λάχανα και Χάχανα». Ο δημιουργός τραγουδιών, Τάσος Ιωαννίδης με την κιθάρα του, οδηγεί τα παιδιά σε μια διασκεδαστική περιπλάνηση, γεμάτη ρυθμό και μελωδία. Τραγουδάει, αφηγείται, παίζει με τα παιδιά και τα καλεί να συμμετάσχουν στα τραγούδια.

Ο «κύριος Τάσος», όπως τον αποκαλούν τα παιδιά, θα τραγουδήσει τα πιο αγαπημένα από τις δουλειές «Λάχανα και Χάχανα» – 24 τραγούδια από το βιβλίο Γλώσσας, η Προπαίδεια σε Τραγούδια, Εδώ Νηπιαγωγείο, Οι Ρυθμοί και οι Αριθμοί. (Έναρξη 20.30)

Την ίδια ημέρα, Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ στον Πολυχώρο «ΑΙΓΛΗ» τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΟΜΑΙΘΩ – Κοικονικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων θα πραγματοποιήσουν την παράσταση Αριστοφάνη «Πλούτος», σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, και το Μουσικό εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 7.00 το απόγευμα το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, θα παρουσιάσει και θα προσφέρει στα παιδιά «Μικρές στιγμές… Μεγάλης ευτυχίας» και στις 9.30 το βράδυ θα παρουσιαστεί η παράσταση «Το Γαλάζιο Πουλί» του Μωρίς Μαίτερλινκ, επίσης από το εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά και εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της ενότητας «Παιδί και Τέχνη» είναι ελεύθερη.

Τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019 μπορείτε να τις βρείτε εδώ.


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 855 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top