Τέταρτο

285 Προβολές

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2019 – «Η τέχνη στο σήμερα, αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο»

22 Ιούνιος 2019 @ 21:30
2019-06-22T21:30:00+03:00
2019-06-22T22:00:00+03:00
Ρωμαϊκό Ωδείο
Γερμανού και Σωτηριάδου
Πάτρα
Είσοδος Ελεύθερη

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2019 και ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων παρουσιάζουν στις 9.30 το βράδυ, του Σαβάτου 22 Ιουνίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, ένα αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο με τίτλο «Η τέχνη στο σήμερα».


Η συναυλία είναι προϊόν συνεργασίας του Μουσικού Εργαστηρίου του Παμμικρασιατικού, με την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και τους Κολεκτίβα, που θα παρουσιάσουν τραγούδια από το έργο του Μάνου Λοΐζου και τραγούδια από την σύγχρονη δισκογραφία, σε μια προσπάθεια να καταδειχθεί ότι και σήμερα γράφονται μουσικές και παράγεται πολιτισμός.

Ο Μάνος Λοίζος ήταν ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της γενιάς του, που άφησε μέσα από το έργο του σπουδαία παρακαταθήκη . «Μίλησε» μέσα από τα νέγρικα για τον πόλεμο και τον ρατσισμό, τον δρόμο, για τον αντιδικτατορικό αγώνα, ενώ δεκάδες άλλες δισκογραφικές δουλειές του άφησαν το στίγμα τους στον πολιτισμό της εργατικής τάξης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 855 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top