Τέταρτο

234 Προβολές

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2019 – «Ζεϊμπέκικο: 9 σημάδια στο χρόνο»

28 Ιούνιος 2019 @ 21:00
2019-06-28T21:00:00+03:00
2019-06-28T21:30:00+03:00
Ρωμαϊκό Ωδείο

Με ένα μαγευτικό ταξίδι στις ρίζες του πιο αγαπημένου χορευτικού ρυθμού των Ελλήνων, το ζεϊμπέκικο, συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις  του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας την Παρασκευή 28 Ιουνίου.


Στις 9.00 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών σε μια ιδιαίτερη συναυλία, με τίτλο, «Ζεϊμπέκικο : 9 σημάδια στο χρόνο», θα μας ξεναγήσει στην ευρύτερη περιοχή της γενέτειρας του δημοφιλούς αυτού χορού, την Μικρά Ασία, την Καππαδοκία και το ανατολικό Αιγαίο.

Ξεναγοί και συνταξιδευτές οι δεξιοτέχνες μουσικοί, Σόλων Λέκκας, ένας από τους τελευταίους αυθεντικούς αμανετζήδες και γνώστες της Μυτιληναίϊκης μουσικής παράδοσης και ο Απόστολος Τσαρδάκας στο κανονάκι, διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός και καθηγητής του συγκεκριμένου οργάνου.

Διεύθυνση – Επιμέλεια: Ευγένιος Βούλγαρης. Η συναυλία είναι «αφιερωμένη» στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

* Από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας γίνεται γνωστό ότι η παράσταση της Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας με τίτλο «Ζεϊμπέκικο : 9 σημάδια στον χρόνο» θα πραγματοποιηθεί με δωρεάν είσοδο για το κοινό και όχι με εισιτήριο όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια από τα σημεία προπώλησης θα μπορούν να τα εξαργυρώσουν στην είσοδο του Ρωμαϊκού Ωδείου την ημέρα της εκδήλωσης. Επίσης γίνεται γνωστό ότι μετά την έναρξη της εκδήλωσης ώρα 9.30 δεν θα είναι δυνατή η είσοδος επιπλέον θεατών.

 


Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το δείτε εδώ.


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 855 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top