Τέταρτο
425 Προβολές

«Δημιουργική Γραφή στην εκπαίδευση» – Σεμινάριο στο Parts Patras Arts

Πότε:
19 Σεπτέμβριος 2020 @ 17:00
2020-09-19T17:00:00+03:00
2020-09-19T17:15:00+03:00
Πού:
Parts Patras arts
Σατωβριάνδου 31
Πάτρα
Επικοινωνία:
Οι ιστορίες και η φαντασία έχουν ιδιαίτερη θέση στην εκπαίδευση. Τα παιδιά μαθαίνουν να εξασκούν τη φαντασία τους και τον τρόπο να χρησιμοποιούν τις λέξεις για να δημιουργούν ιστορίες. Η γραφή χρησιμοποιείται ως ένα δημιουργικό παιχνίδι εξοικείωσης με τον λόγο που οδηγεί τους μαθητές στη γνώση αλλά και στον πειραματισμό χωρίς το άγχος του σωστού και λάθους. Οι εκπαιδευτικοί βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη γλώσσα αλλά και τη φαντασία τους. Στο σεμινάριο αυτό θα αναπτυχθεί ο ρόλος της δημιουργικής γραφής στην εκπαίδευση αλλά και διάφορες τεχνικές- ασκήσεις που θα χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί με σκοπό να καθοδηγήσουν τους μαθητές να γράψουν και να αναπτύξουν γλωσσικές, συγγραφικές και αναγνωστικές δεξιότητες.

Παρουσίαση σεμιναρίου: Εύη Αγγελακοπούλου καθηγήτρια δημιουργικής γραφής-κοινωνική λειτουργός. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών, δάσκαλους, καθηγητές και σε όποιον επιθυμεί να μάθει να χρησιμοποιεί τη δημιουργική γραφή ως εργαλείο γνώσης.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και οι σημειώσεις του σεμιναρίου.

Μέρες διεξαγωγής:

α μέρος: Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 17:00-20:00
β μέρος: Σάββατο 24 Οκτωβρίου 17:00-20:00
γ μέρος: Σάββατο 21 Νοεμβρίου 17:00-20:00

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/μήνα. 15 ευρώ /μήνα για φοιτητές -άνεργους. Συνολική διάρκεια 3 μήνες. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων.

Πληροφορίες – αιτήσεις συμμετοχής:

PARTS PATRAS ARTS

Facebook page: Parts Patras arts (αποστολή μηνύματος)
Σατωβριάνδου 31, Πάτρα
τηλ: 2610 005252
email: [email protected]

Εύη Αγγελακοπούλου:

Γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Δημιουργική Γραφή από το Ελληνικό ανοικτό πανεπιστήμιο. Το 2018 παρακολούθησε τα προγράμματα εξειδικευμένης επιμόρφωσης “Δημιουργική γραφή και Αυτογνωσία” και “διαπαιδαγώγηση στη σχολική ηλικία” από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα μουσικής τεχνολογίας, μουσικής παραγωγής και ηχοληψίας καθώς επίσης σεμινάρια μουσικοκινητικής και μουσικοθεραπείας και μαθήματα θεωρίας της μουσικής, οργανολογίας και μορφολογίας.

Το 2006 ξεκίνησε να εργάζεται στο ραδιόφωνο Ημέρα fm, Wave fm, Mojo radio, web σταθμό sinradio.gr. Γράφει άρθρα για εφημερίδες περιοδικά και sites, κείμενα για ραδιοφωνικά σποτ και εκφράζεται μέσω του προσωπικού της blog (newmanitou.blogspot.gr). Είναι κειμενογράφος στην διαδικτυακή πλατφόρμα Prosvasis.co. Διηγήματα αλλά και άλλα κείμενα της θα βρείτε σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο αλλά και στο προσωπικό της blog. Στο Parts Patras Arts διδάσκει δημιουργική γραφή και έκφραση σε παιδιά παιδικής και εφηβικής ηλικίας και παρουσιάζει σεμινάρια-εργαστήρια δημιουργικής γραφής .


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ  

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 937 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top