Τέταρτο

182 Προβολές

«Εκεί στη σιωπή» – Έκθεση Χειροποίητων δημιουργιών της Ασπασίας Σκιαδαρέση στο Πολύεδρο

29 Αύγουστος 2019 όλη την ημέρα
2019-08-29T00:00:00+03:00
2019-08-30T00:00:00+03:00
Πολύεδρο
Κανακάρη 147
Πάτρα

Χειροποίητες δημιουργίες της Ασπασίας Σκιαδαρέση, με υλικά που ξεβράστηκαν από τη θάλασσα, θα παρουσιαστούν στον κήπο του Πολύεδρου από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως και 16 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των μικρών εκθέσεων.


«Εκεί στη σιωπή». Στα βάθη της γης, κοιμήθηκε η θάλασσα.

Υλικά από το βυθό της θάλασσας που ξεβράστηκαν με τα κύματα, ξύλα από παλιά σκαριά, βότσαλα, πέτρες, πολύτιμοι λίθοι, γυαλιά από μπουκάλια μιας ξεχασμένης μπύρας, κοχύλια, καραβόσχοινα φθαρμένα, φτερά από γλάρους που σταμάτησαν να πετούν, χρησιμοποιούνται από την Ασπασία Σκαδαρέση για να δημιουργήσει τις επιτοίχιες συνθέσεις της.

«Η μοναχικότητα, η νοσταλγία, η κατάκτηση, η σιωπή, η θλίψη, ο κόσμος που χάνεται, το αχόρταγο της ψυχής, αλλά πάνω απ’ όλα η αγωνία μου για όλα αυτά, η ανάγκη μου να συμφιλιώσω διαφορετικούς κόσμους, να συνομιλήσουν ενώνοντας τις σιωπές τους.» σημειώνει η Ασπασία και συνεχίζει: «Η θάλασσα – πάντα μια θάλασσα – καθώς ο πατέρας μου ήταν ναυτικός, ήταν αυτή που με συντρόφευε σε κάθε αποχαιρετισμό, που ακόμα δεν αντέχω, για ένα ακόμη ταξίδι του, εκεί έβρισκα το καταφύγιο μου, την ηρεμία της σιωπής. Ακόμη και σαν έφηβη σε ‘κείνες τις πρώτες ρομαντικές κοριτσίστικες βόλτες μου στο νησί. Πόσο μ’ αρέσει ακόμη να περπατάω ξυπόλητη. Σ’ αυτές τις ατελείωτες βόλτες μου στην θάλασσα, συνήθως μαζί με τους δύο υπέροχους σκύλους μου για συντροφιά, τα βότσαλα, οι πέτρες, τα ξύλα, πήραν μορφή κι έγιναν άνθρωποι μοναχικοί , σιωπηλοί, έγιναν φιγούρες, έγιναν δημιουργίες, χειροποίητες, ίσως έχουν κάτι να σου πουν.»

Η Ασπασία Σκιαδαρέση γεννήθηκε στην Λευκάδα κάπου εκεί τον Σεπτέμβρη του ’77 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Τουριστικές Επιχειρήσεις, δουλεύει στις πωλήσεις και πρόσφατα πήρε το πτυχίο της  ως θετική εκπαιδεύτρια σκύλων. Συμμετέχει στην φωτογραφική ομάδα του Πολύμορφο και ασχολείται  δημιουργικά με κατασκευές, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 855 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top