Τέταρτο

191 Προβολές

Ευήκοον Μέλος, Κώστας Θωμαΐδης και Έλενα Κοσμά στις «Μέρες Σκαγιοπουλείου» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019

5 Σεπτέμβριος 2019 @ 21:00
2019-09-05T21:00:00+03:00
2019-09-05T22:00:00+03:00
Υπαίθριο χώρο Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος
Σολωμού
Πάτρα
Είσοδος ελεύθερη

Το Πατρινό Σύνολο Μουσικής Δημιουργίας Ευήκοον Μέλος και ο ερμηνευτής με πολύχρονη και γόνιμη διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι Κώστας Θωμαΐδης μαζί με την Έλενα Κοσμά, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν, στο πλαίσιο της ενότητας «Μέρες Σκαγιοπουλείου» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, μια μοναδική μουσική παράσταση, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος.


Πρόκειται για μια ξεχωριστή μελωδική συνάντηση μοναδικής ευαισθησίας, αφιερωμένη στο λόγο των ποιητών, της μουσικής των μεγάλων συνθετών και στα τραγούδια που μας ενώνουν με τις ιστορίες τους σε έναν κοινό μύθο.

Το Ευήκοον Μέλος ιδρύθηκε με πρωτοβουλία μιας επταμελούς ομάδας καθηγητών μουσικής πριν 19 χρόνια,  με κοινό στοιχείο όλων την αγάπη για τη μουσική και την προσέγγισή της με λεπτότητα, ευαισθησία και επαγγελματισμό. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται έργα από την προκλασική περίοδο έως τη σύγχρονη εποχή, καθώς και ρεπερτόριο από την κληρονομιά της σύγχρονης Ελληνικής δημιουργίας.

Ο Κώστας Θωμαΐδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική και το θέατρο. Ως τραγουδιστής έχει ηχογραφήσει πολλούς δίσκους και έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Η αγάπη του για το θέατρο τον έκανε να γράψει μουσική σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, μερικές από τις οποίες ήταν για παιδιά. Σήμερα παράλληλα με τη σύνθεση και το τραγούδι διδάσκει φωνητική και είναι ραδιοφωνικός παραγωγός.

Η  Έλενα Κοσμά με καταγωγή από την Πάτρα ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου ενώ έχει ειδίκευση στην ηχοθεραπεία (klangschalen / Peter Hess Institut). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών του τμήματος  «Ψηφιακός πολιτισμός και Πολιτιστική Τεχνολογία – Digital Culture». Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές «Σκέψεις» και «Στο χαρτί και στον αέρα», έχει γράψει πρωτότυπη θεατρική μουσική (στο «Αυτός και το πανταλόνι του», έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη) ενώ το έργο της «Μπλε Λωτός» απέσπασε τον έπαινο στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου. Παράλληλα σε επίπεδο δισκογραφίας έχουν κυκλοφορήσει τραγούδια σε στίχους και μουσική δική της, (όπως το «Ώρα την ώρα»). Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Η Ποίηση που έγινε Τραγούδι».

 

Ευήκοον Μέλος – Συντελεστές της Συναυλίας
Μαντολίνο:  Γιώργος Γεωργιάδης
Μαντολίνο: Σάνη Πέττα
Κιθάρες: Βασίλης Παντελής & Γιάννης Αναγνωστόπουλος
Κοντραμπάσο:  Βιλέν Καραπετιάν
Πιάνο:  Ανδρέας Ζαφειρόπουλος
Κρουστά: Πάνος Θωίδης & Κωνσταντίνος Χριστόπουλος
Τραγούδι: Κώστας  Θωμαΐδης  &  Έλενα Κοσμά
Επιμέλεια προγράμματος – Ενορχηστρώσεις:  Ευήκοον Μέλος

Είσοδος ελεύθερη


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 855 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top