Τέταρτο

134 Προβολές

Φεστιβάλ στις γειτονιές, Νότιο Διαμέρισμα – Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2018

14 Ιούλιος 2018 @ 21:30
2018-07-14T21:30:00+03:00
2018-07-14T22:00:00+03:00
Πλατεία Εργατικών Κατοικιών
Ταραμπούρα
Πάτρα 263 32
Ελλάδα
Είσοδος ελεύθερη

Ένα τριήμερο (14 – 16 Ιουλίου), γεμάτο από δράσεις πολιτισμού, στο οποίο θα κυριαρχήσουν η μουσική, ο χορός, η ζωγραφική, η φωτογραφία και το θέατρο, θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν οι κάτοικοι του Νοτίου Διαμερίσματος  -και όχι μόνο- της Πάτρας.


Το τριήμερο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενότητας «Το Διεθνές Φεστιβάλ στις γειτονιές και τις συνοικίες της Πάτρας» και θα ξεκινήσει το Σαββάτου 14 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ, στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, με τη συναυλία του Νίκου Φιλιππίδη και τη συμμετοχή του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Την Κυριακή 15 Ιουλίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το μουσικό αφιέρωμα στον Μπάμπη Γκολέ από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη Πράτσικα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα χορευτικά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Λεύκας, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης Σωτήρος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής και αγώνες επίδειξης σκάκι. Η έκθεση φωτογραφίας περιλαμβάνει υλικό από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λεύκας. Στην έκθεση ζωγραφικής τα έργα είναι από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γλαύκου.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων της ενότητας το Φεστιβάλ στις Γειτονιές, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 16 Ιουλίου με την θεατρική παράσταση «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας.

Νίκος Φιλιππίδης

Ο Νίκος Φιλιππίδης, δεξιοτέχνης του κλαρίνου γεννήθηκε το 1944 στο Κεράσοβο της Κόνιτσας του νομού Ιωαννίνων και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Παίζει κυρίως κλαρίνο. Από μικρή ηλικία έπαιζε φλογέρα, σαντούρι, βιολί και δεύτερο κλαρίνο σε περιοδείες που έκανε με τον πατέρα του σε διάφορα πανηγύρια της Ελλάδας.

Στα δεκαέξι του μετακόμισε στην Αθήνα όπου συνέχισε τις σπουδές του, ενώ παράλληλα εμφανιζόταν σε διάφορες συναυλίες. Έχει συνεργαστεί επί μακρόν με το θέατρο «Δόρα Στράτου». Με το συγκρότημά του έχει συμμετάσχει σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και ηχογραφήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει στη δισκογραφία πολλών Ελλήνων ερμηνευτών, ενώ ασχολείται και με την κατασκευή χειροποίητων κλαρίνων.

Μαζί του θα είναι μια ομάδα αξιόλογων μουσικών καθώς στο τραγούδι είναι  η κόρη του η  Λευκοθέα Φιλιππίδη  που ακολουθεί και υπηρετεί πιστά την παράδοση.

Είσοδος ελεύθερη.


Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας μπορείτε να το δείτε εδώ.


Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 3672 Άρθρα

Back to Top