Τέταρτο

271 Προβολές

«Φως» – Μουσικοθεατρική παράσταση στο Ghetto

10 Νοέμβριος 2019 @ 21:00
2019-11-10T21:00:00+02:00
2019-11-10T21:30:00+02:00
Ghetto Bar and more
Ευμύλου 8
Πάτρα
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Παραστάσεις: 10 Νοεμβρίου, 17 Νοεμβρίου, 25 Νοεμβρίου, 01 Δεκεμβρίου


Το «Φως» είναι μια Μουσικοθεατρική παράσταση η οποία διαδραματίζεται μέσα στο όνειρο ενός μικρού κοριτσιού, το οποίο πέφτει για ύπνο αναπολώντας την παιδική του ηλικία που αναγκάστηκε να «διώξει», τα χαμένα του όνειρα και την επιθυμία του να βρει το φως το οποίο θα του φέρει όλα αυτά που ονειρεύεται και όλα αυτά που χρειάζεται. Μέσα στο όνειρο του, το μικρό κορίτσι, βλέπει σκηνές από τον σκληρό κόσμο στον οποίο ζούμε και έτσι με μια ελπίδα να πλημμυρίζει την καρδιά του, αποφασίζει να αλλάξει την σημερινή κοινωνία.

Εμπόδιο του στέκονται 5 μαυροφορεμένες γυναίκες, οι οποίες αν και είναι (σύμφωνα με τον σκηνοθέτη) ένας αποδομημένος Χορός (σαν και αυτόν της αρχαίας τραγωδίας) παράλληλα τις ταυτίζει και με την Ανώτατη «Τυραννική» εξουσία του κόσμου που μας κυβερνά. Σκοπός τους να εξαφανίσουν το μικρό κορίτσι ώστε να μαλώσουν με την «ησυχία» τους, για το ποια από τις πέντε είναι η Αρχηγός όλων.

Μια παράσταση γραμμένη εξ ολοκλήρου για το χώρο του Ghetto που συνδυάζει με απόλυτη ισορροπία Δράμα και Κωμωδία, με μια «νότα» από χορό και τραγούδι. Ο θεατής θα «αμφιταλαντευτεί» ανάμεσα στο γέλιο και τη λύπη και θα ψάξει ο ίδιος μέσα στον εαυτό του «να βρει το ίδιο το φως και να προσπαθήσει να το ερμηνεύσει».

Το Σενάριο και την Σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Σώλος, ένας 20 χρόνος καλλιτέχνης, που επιθυμία του είναι να «αφυπνίσει» τον θεατή προκειμένου να τον προτρέψει να κυνηγήσει τα όνειρά του και με εφόδιο αυτά, να τρέξει προς στην απόλυτη ευτυχία με στόχο την μεταμόρφωση του κόσμου, σε ένα όμορφο μέρος.

Συντελεστές:

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Σώλος
Ερμηνεία: Μαριάννα Κατσιβαρδά
Χορός: Λίλα Λέντζα, Χαριάννα Σώλου, Βιργινία Κοσμάτου, Άσπα Τριανταφύλλου, Ηρώ Μπίρμπα
Φωτογραφία Αφίσας:Κουτολογενης Ραφαήλ

 

Πληροφορίες

Ghetto Bar and more, Ευμύλου 8 (δίπλα στο ξενοδοχείο SMART), Πάτρα

Παραστάσεις: 10 Νοεμβρίου, 17 Νοεμβρίου, 25 Νοεμβρίου, 01 Δεκεμβρίου

Doors Open: 21:00 | Ώρα Έναρξης: 22:00

Σημεία Προπώλησης: Ονήσιμον art cafe & more (Παροδος Ρήγα Φεραιου -Δρακοπούλου 5) | Discover Bookstore (Βούρβαχη 3)

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Πληροφορίες: 6909 060335


Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 855 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top