Τέταρτο

380 Προβολές

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2018

6 Ιούλιος 2018 @ 21:30
2018-07-06T21:30:00+03:00
2018-07-06T22:00:00+03:00
Ρωμαϊκό Ωδείο
Σωτηριάδου 27
Πάτρα 262 25
Ελλάδα

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου, μία μοναδική παράσταση η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στη διάρκεια της δίχρονης περιοδείας της, έρχεται στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.


Το κοινό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, στις 9:30 το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιουλίου 2018,  θα απολαύσει την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μία από τις καλύτερες στιγμές της, μαζί με τον Νίκο Ψαρρά (Δαρείος) ως έναν λιτό, σεμνό και βαθιά πονεμένο ηγέτη, τον  Χάρη Χαραλάμπους (άγγελος) σε ένα θαυμάσιο και εντός των επικών προδιαγραφών ρόλο και τον Χορό ο οποίος είναι από τους καλύτερους των τελευταίων ετών.

Όλα αυτά φέρνουν την υπογραφή του Άρη Μπινιάρη, ενός κορυφαίου σκηνοθέτη, ο οποίος εκτός από χορωδός, σκηνοθέτης, είναι και μουσικός.

Ο Άρης Μπινιάρης και οι συνεργάτες του προσεγγίζουν τον τραγικό λόγο του Αισχύλου, με μια παράσταση συνόλου  που καθηλώνει τους θεατές και διεκδικεί μια θέση στην ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου.

IMG_8287-copy-2-min


Οι Πέρσες, το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και το θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα. Το έργο παρουσιάζεται από τον ΘΟΚ σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη-ενός νέου σκηνοθέτη που έχει ξεχωρίσει για τις εκρηκτικές παραστάσεις του-με τη συμμετοχή μιας δυναμικής ομάδας καταξιωμένων και νεότερων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νίκος Ψαρράς, ο Αντώνης Μυριαγκός και ο Χάρης Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, «η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός και προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. Απελευθερώνει την ουσία του αισχυλικού έργου και οδηγεί τον θεατή στην κατανόηση του πανανθρώπινου χαρακτήρα του αρχαίου δράματος. Οι ηθοποιοί προσεγγίζουν τα νοήματα, τους ρυθμούς και τους ήχους του ποιητικού κειμένου, με τη μουσικότητα ως όχημα για την αναπαράσταση και τη μεταμόρφωση. Όλοι οι βασικοί χαρακτήρες, όπως και ο Χορός, ερμηνεύονται αποκαλύπτοντας τη μουσική υφή του έργου. Χρησιμοποιώντας μια τέτοια απλή σύνθεση η παράσταση εκδηλώνεται μέσα από βασικά επίπεδα- δράση, λέξη, τραγούδισμα, χορός- κατακτώντας μια απλότητα, επαρκή για να αποκαλύψει τις αδιάκοπες δονήσεις του αρχαίου ελληνικού δράματος και την απήχησή του στο σημερινό κόσμο».

3H2A1180-copy-2-min


Συντελεστές

Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς
Σκηνοθεσία – Μουσική Δραματουργία: Άρης Μπινιάρης
Μετρική Διδασκαλία: Θεόδωρος Στεφανόπουλος
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Λουκά
Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή
Κινησιολογία: Λία Χαράκη
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Παίζουν:
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χάρης Χαραλάμπους,
Νίκος Ψαρράς, Αντώνης Μυριαγκός

Χορός: Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Γιώργος Ονησιφόρου,  Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Άρης Μπινιάρης, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 16€
Φοιτητικό, παιδικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών: 12€

ΑΜΕΑ, ανέργων:  8€

Προπώληση

ΤΑΜΕΙΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
ΤΗΛ  2610 273.613

MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ
Ρήγα Φεραίου 34, ΤΗΛ 2610 222.411

DISCOVER A.E.
Βούρβαχη 3 και Κορίνθου, ΤΗΛ  2610 624916

ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ
Μαιζώνος  92, ΤΗΛ 2610 274.728

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ε. και Π. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.
Κορίνθου 270, ΤΗΛ  2610 273.287


Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας μπορείτε να το δείτε εδώ.


Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 3672 Άρθρα

Back to Top