Τέταρτο

228 Προβολές

Ιωάννης Μπαλαφούτης και “dROM” στο Βήμα Νέων Καλλιτεχνών του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019

Πότε:
4 Σεπτέμβριος 2019 @ 21:00
2019-09-04T21:00:00+03:00
2019-09-04T21:30:00+03:00
Πού:
Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου
Κυρίλλου 2
Πάτρα
Κόστος:
Γενική Είσοδος: 5 ευρώ

Ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι με βασικά  στοιχεία  την μελωδικότητατων παραδοσιακών ήχων, με τον μουσικό Ιωάννη Μπαλαφούτη και την εκφραστικότητα των βαλκανικών ρυθμών από το ξεχωριστό μουσικό σχήμα dROM,περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ενότητας Βήμα Νέων Καλλιτεχνών του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας,που πραγματοποιείται στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 21:00.


Ο Ιωάννης Μπαλαφούτης συμμετέχει στην εκδήλωση παρουσιάζοντας τον προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Γέρμα», ο οποίος περιέχει δέκα οργανικούς σκοπούς και δύο μελωδίες στη φόρμα του τραγουδιού που είναι όλα πρωτότυπες δικές του συνθέσεις. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δίσκος φιλοξενείται στην μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Οι dRom οι οποίοι είναι το κύριο σχήμα έκφρασης για τον Θάνο Σταυρίδη τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν στις συναυλίες τους μουσικές κυρίως και τραγούδια από τη «Βαλκανική». Μουσικές ευχάριστες και ζωντανές που ταξιδεύουν το κοινό από τον καιρό που οι μελωδίες αυτές ήταν αποκλειστικότητα των τσιγγανών μέχρι τις μέρες μας.

Ένα ταξίδι από την Ήπειρο προς το Βουκουρέστι, με ενδιάμεσες στάσεις στη Θεσσαλονίκη, τα Σκοπιά, τη Σοφία, το Βελιγράδι και πάλι πίσω, με πολύ κέφι και ενέργεια. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις αποσπούν πάντα τα καλύτερα σχόλια, αφού πάντα καταλήγουν σε μια έκρηξη μουσικής ενέργειας. Στην Πάτρα ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή τους περιοδεία η οποία είχε μεταξύ άλλων σταθμούς στην Κύπρο, στη Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη αλλά και στο Burgas, τη Sofia, και το Κumanovo.

dRom

Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν, πλήκτρα
Γιάννης Καρακαλπακίδης: ηλ. κιθάρα
Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλ. μπάσο
Χρήστος Τάσιος: κρουστά

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ

cv-5


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ  

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 881 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top