Τέταρτο

214 Προβολές

«Μία νύχτα Μαγικιά» – Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2018

13 Ιούλιος 2018 @ 21:30
2018-07-13T21:30:00+03:00
2018-07-13T22:00:00+03:00
Ρωμαϊκό Ωδείο
Παλαιών Πατρών Γερμανού και Σωτηριάδου
Πάτρα 262 25
Ελλάδα

Η «Ορχήστρα Δωματίου» και τα «Φωνητικά Σύνολα» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, παρουσιάζουν στις 9:30 το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, «Μία νύχτα Μαγικιά», σε ερμηνεία έργων του Μίκη Θεοδωράκη, με την Ρίτα Αντωνοπούλου στο τραγούδι, Σολίστ την I. Glinka (φλάουτο) τον Ανδ. Ζαφειρόπουλο στο πιάνο και διδασκαλία των Φωνητικών Συνόλων των Λ. Γερονίκου, Π. Γιαννοπούλου, Αρ. Νικολοπούλου. Διευθύνει ο Γ. Μαυρίδης.


Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών

Η Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών ιδρύθηκε το 1996  και στελεχώθηκε από μαθητές των Σχολών του Ωδείου. Αποτελεί, μαζί με τα σύνολα της “Μουσικής Δωματίου”, ένα σημαντικό σύνολο‐ φορέα για την αναβάθμιση της προσφερόμενης μουσικής παιδείας στους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου.

Την επομένη χρονιά από την ίδρυσή της η “Ορχήστρα Δωματίου”, ανέπτυξε συνεργασία με άλλους φορείς και μουσικά ιδρύματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως Αθήνα (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Πάτρα, Κέρκυρα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) κ.α. Τα μέλη της Ορχήστρας είχαν την ευκαιρία να δεχθούν την διδασκαλία και να συνεργαστούν με σημαντικούς μαέστρους, όπως τον Αλέξανδρο Μυράτ της Καμεράτας ‐ Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής, τον P. Seymour, καθηγητή του Πανεπιστημίου του York και διευθυντή των Yorkshire Baroque Soloists, τον Θ. Αντωνίου Συνθέτη- Διευθυντή και Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, τον Κωστή Κωνσταντάρα  τον Άγγελο Γεωργακάτο τον Μιχάλη Οικονόμου.

Στο πρόγραμμα της Ορχήστρας περιλαμβάνονται έργα από το Baroque έως τον 20ο αιώνα και έργα Ελλήνων Συνθετών. Έργα στην Ορχήστρα έχουν αφιερώσει ο Γερ. Βουτσινάς (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου) και ο Θεόδωρος Αντωνίου Celebration No 12, με αφορμή τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Ορχήστρας.

Από την ίδρυσή της η Ορχήστρα έως το 1999 είχε ως μόνιμο μαέστρο –διευθυντή τον Π. Σεργίου. Από τον Οκτώβριο του 1999 έως και το 2003 την Ορχήστρα διδάσκουν ο Γιάννης Μαυρίδης, εξάρχων της «Ορχήστρας Πατρών» και καθηγητής βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και ο Sαulius Sondeckis, μαέστρος τότε της «Ορχήστρας Πατρών». Σήμερα την «Ορχήστρα Δωματίου» διδάσκει ο Γιάννης Μαυρίδης υπεύθυνος της Σχολής Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και συμμετέχουν σε αυτή απόφοιτοι και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου.

Τιμές εισιτηρίων 10 € και  7 €


Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας μπορείτε να το δείτε εδώ.


Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 3672 Άρθρα

Back to Top