Τέταρτο

263 Προβολές

«Στα Μονοπάτια της Παράδοσης» – Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2018

3 Σεπτέμβριος 2018 @ 21:30
2018-09-03T21:30:00+03:00
2018-09-03T22:00:00+03:00
Παμπελοποννησιακό Στάδιο
Ολύνθου 6
Πάτρα 263 35
Ελλάδα

Μία ξεχωριστή συναυλία θα έχει την τύχη να απολαύσει στις 9:30 το βράδυ της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, το κοινό της Αχαϊκής πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής .


Τίτλος της συναυλίας – παράστασης «Στα Μονοπάτια της Παράδοσης» – Από τη Θράκη στην Κρήτη και από τα Επτάνησα στη Μικρά Ασία.

Σολίστ της παράστασης είναι η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Μπάμπης Τσέρτος οι οποίοι ενώνουν τις φωνές τους με εκείνες της Νάντιας Καραγιάννη και του Βασίλη Αγροκώστα. Μαζί τους, η Ορχήστρα και η Χορωδία «ΙΩΝΙΑ». Διευθύνει η Κορνηλία Φραγκογιάννη, την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο  Νεκτάριος Δεμελής.

Συμμετέχει το Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Η μουσική «διαδρομή της παράστασης» περνάει μέσα από τις αυλές των μικρών σπιτιών, με τις κεραμοσκεπές που μυρίζουν ακόμα βασιλικό, το άρωμα του τσίπουρου που πλανιέται στον αέρα, τους ήχους από το παρελθόν που ακούγονται στους δρόμους.

Τραγούδι:
Ελένη  Τσαλιγοπούλου
Μπάμπης  Τσέρτος
Νάντια  Καραγιάννη
Βασίλης  Αγροκώστας

Βιολί: Δημήτρης Δεμελής
Κλαρίνο: Σταύρος Κουσκουρίδας
Γκάιντα: Νίκος Μούτσελος
Ούτι: Δημήτρης Μαμούρης
Κανονάκι: Γιώργος Διαμαντόπουλος
Κανονάκι: Γιώργος Χαρίτος
Μαντολίνο: Θανάσης Μπασδάνης
Σαντούρι: Δημήτρης Χατζηγεωργίου
Σαντούρι: Γιάννης Γκαβαρδίνας
Ακορντεόν: Χ. Χατζηγεωργίου
Πιάνο: Κασσιανή Αμυγδαλίτση
Λαούτο: Αντώνης Βούλγαρης
Κιθάρα: Στέφανος Κωστόπουλος
Μπάσο: Φίλιππος Ρέτζιος
Ψιλά κρουστά: Νίκος Μυλωνάς
Π. κρουστά: Νεκτάριος Δεμελής

ΙΩΝΙΑ


«ΙΩΝΙΑ»

Η «ΙΩΝΙΑ» ιδρύθηκε  το Νοέμβριο του 2005 στη Νέα Ιωνία Βόλου και έχει στόχο τη διάσωση-διάδοση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και την καλλιέργεια του αισθήματος της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Μαέστρος της Χορωδίας «ΙΩΝΙΑ» είναι η Κορνηλία Φραγκογιάννη, καθηγήτρια ευρωπαϊκής, παραδοσιακής, βυζαντινής μουσικής και εκπαιδευτικός μουσικής στην Β/βάθμια Εκπαίδευση.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της «ΙΩΝΙΑ» έχει ο Νεκτάριος Δεμελής, καθηγητής παραδοσιακής – βυζαντινής μουσικής, παραδοσιακών οργάνων και εκπαιδευτικός μουσικής στην Α/βάθμια Εκπαίδευση.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ-(1)


ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας ιδρύθηκε στις 9 Οκτώβρη του 1976 σαν ένα από τα τμήματα του Καλλιτεχνικού Εργαστηριού κλείνοντας φέτος 42 χρόνια προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας μέσα από την συνεχή προσπάθεια των μελών του συμβάλει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στην διατήρηση του λαϊκού  πολιτισμού και στην διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με παρεμβάσεις και προτάσεις προσπαθεί και βάζει το δικό του λιθαράκι στην πολιτιστική ανάπτυξη της Πάτρας.

Τιμές εισιτηρίων 10€ και 7€

Προπώληση εισιτηρίων:
ΤΑΜΕΙΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
ΤΗΛ 2610 273.613
MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ
Ρήγα Φεραίου 34, ΤΗΛ 2610 222.411
DISCOVER A.E.
Βούρβαχη 3 και Κορίνθου, ΤΗΛ 2610 624916
ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ
Μαιζώνος 92, ΤΗΛ 2610 274.728
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ε. και Π. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.
Κορίνθου 270, ΤΗΛ 2610 273.287


Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας μπορείτε να το δείτε εδώ.


Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 3672 Άρθρα

Back to Top