Τέταρτο

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει την παράσταση «Οι Καλόπιστοι Θεατρίνοι» του Μαριβώ

Πότε:
7 Νοέμβριος 2020 @ 21:00
2020-11-07T21:00:00+02:00
2020-11-07T21:15:00+02:00
Πού:
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
Πλατεία Γεωργίου
Πάτρα
Επικοινωνία:
2610273613«Οι Καλόπιστοι Θεατρίνοι» του Μαριβώ στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα, Σάββατο 7 στις 21:00 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 20:00. Δωρεάν είσοδος με ηλεκτρονική κράτηση θέσης στο www.ticketservices.gr.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει την παράσταση «οι Καλόπιστοι Θεατρίνοι» του Μαριβώ, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου NeTT- “Δίκτυο Θεάτρων για την αξιοποίηση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς και την ανάπτυξη του Αειφόρου Τουρισμού” (Network of Theatres for the valorization of Cultural and Natural Heritage to develop a Sustainable Tourism) του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα Ιταλία 2014-2020.

Το μονόπρακτο θεατρικό έργο του Pierre Carlet de Marivaux «Καλόπιστοι Θεατρίνοι», το τελευταίο του σημαντικού Γάλλου συγγραφέα του 18ου αιώνα, συμπυκνώνει τις ιδέες του για τη σχέση θεάτρου και ζωής .

Στο σπίτι μιας αστής κυρίας που δεν αγαπά το θέατρο, δύο ζευγάρια υπηρετών ετοιμάζουν μιαν ερασιτεχνική παράσταση, με υλικό την ίδια τη ζωή τους. Η «γενική πρόβα» τους, γίνεται αφορμή να ξεκινήσει μια άλλη παράσταση, εκείνη της ζωής, με ήρωες τους ίδιους καθώς αλλά και τους κυρίους του σπιτιού.

Με αυτή τη μικρή «κωμωδία μέσα σε μια μικρή κωμωδία», που ο ίδιος ο Μαριβώ δεν πρόλαβε να δει ποτέ επί σκηνής, η σοβαροφάνεια χτυπιέται ανελέητα, γίνεται η ίδια το υλικό κωμωδίας.


Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος
Σκηνοθεσία: Νίκος Γιαλελής.
Σκηνικά-κοστούμια: Kenny Mc Lellan
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Τίνα Γιοβάνη
Φωτογραφίες προβών: Κ. Σίμου

Παίζουν οι ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Χρήστου, Γιώργος Κομνηνόγλου, Βασίλεια Καμμένου, Ανδρέας Κάτσενος, Ιωάννα Αγγελοπούλου, Αντωνία Φρούντζου, Κατερίνα Μπελόβα, Θεοδώρα Κόρδα, Ελίνα Σταμοπούλου, Νίκος Βεκράκος


Πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων – Τηλ.: 2610273613

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, στις 21:00
Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, στις 20:00

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και για την προστασία του κοινού επιβάλλεται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης στο www.ticketservices.gr (δωρεάν είσοδος)

Οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα προστασίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ  

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 968 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.


Back to Top