Τέταρτο

62 Προβολές

“Who I Was, What I’ve Become” Vol. 2 – Έκθεση Τέχνης & Φωτογραφίας στην Πάτρα

5 Δεκέμβριος 2019 @ 17:00
2019-12-05T17:00:00+02:00
2019-12-05T17:30:00+02:00
Θέατρο Λιθογραφείον
Μαιζώνος 172Β
Πάτρα
Είσοδος ελεύθερη

5 Δεκεμβρίου – 12 Δεκεμβρίου 2019 στο Θέατρο Λιθογραφείον. Ώρες λειτουργίας: 17:00 – 21:30.


Από εκείνη τη στιγμή που συνειδητοποιούμε την αυτοτέλεια του εαυτού μας, που καταλαβαίνουμε ότι το είδωλο στο καθρέπτη δεν μπορεί να έχει άλλο ανάφορο πέραν της μοναδικότητας της ύπαρξής μας. Τότε είναι που γεννάται το ερώτημα το οποίο μέλλει να μας ακολουθεί στην υπόλοιπη ζωή μας: «ποιος είμαι εγώ;». Ένα ερώτημα που με το πέρασμα του χρόνου εμπλουτίζεται με ποικιλία ατομικών και συλλογικών βιωμάτων, που το καθιστούν περίπλοκο και απροσπέλαστο απέναντι στον ίδιο τον δημιουργό του, ταυτόχρονα όμως σαγηνευτικό και εμμονικό. Με αυτό το τρόπο γίνεται μέρος της απάντησης που αναζητά και κατ’ επέκταση του ίδιου του Εαυτού.

Σκοπός του event είναι να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους κατασκευάζεται η ατομική και η συλλογική ταυτότητα, στοχεύοντας ως εκ τούτου στην ανάδειξη εννοιών όπως ο αλληλοσεβασμός και η αποδοχή  και του ρόλου που διαδραματίζουν αυτές στη διάπλαση του ανθρώπου ως κοινωνικό και ιστορικό ον.

Στα πλαίσια του event θα λάβει χώρα έκθεση με τους εξής καλλιτέχνες:

Photographers: James Wrigley, Tom Woodroffe, Alma Rosaz, Georges Salameh, Άννα Παπανικολάου, Χρήστος Σωτηρόπουλος, The Provinces (platform)

Mixed Visual Media Artists: Alessandro Ripane, Camila Dunster, Cristian Toro,Dimitris Zach & G.L, Fernando Barrios Benavides, Isabel Reitemeyer, Jonathan Sirit, Lola Dupre, Mateo Pizarro, Nicola Alessandrini, Twee Muizen, Vorja Sanchez, Yvonne Mcclement

 

Παράλληλες Δράσεις

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου – 20:00
Workshop φωτογραφίας studio από την φωτογράφο Άννα Παπανικολάου

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου – 19:00
Ομιλία με τίτλο  «Το μέλλον της φωτογραφίας ή ο αναμενόμενος θάνατος του punctum» από τον καθηγητή Ψυχολογίας Φώτη Καγγελάρη

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου – 19:30
Workshop μεταξοτυπίας από το SoulTraits Studio

Παράλληλα με την έκθεση και τις υπόλοιπες δράσεις του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τυπώσουν σε χαρτί χρησιμοποιώντας την μέθοδο της μεταξοτυπίας και έτσι να έρθουν σε επαφή με αυτήν την συναρπαστική τέχνη. Τα poster που θα τυπωθούν θα σχεδιαστούν ειδικά για το event από το Design Under pressure studio.

Μια ιδέα του Χρήστου Σωτηρόπουλου. Συνδιοργάνωση – επιμέλεια: Βαγγέλης Αγγελόπουλος, Άννα Παπανικολάου, Γεωργία Ελένη Τιγκινάγκα.

 

Πληροφορίες

Θέατρο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172Β, Πάτρα

5 Δεκεμβρίου – 12 Δεκεμβρίου 2019

Εγκαίνια Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου – 20:30

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του event είναι δωρεάν.

Facebook Page


Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 855 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top