Τέταρτο

103 Προβολές

Εναέριος φράκτης

fraxtis1Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, ένας ακόμα φράκτης όμοιος μ’ αυτόν του Έβρου θα υψωθεί τούτη τη φορά, καλύπτοντας συνολικά τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ελέγξουμε συνολικά τις μεταναστευτικές ροές. Είναι απαράδεκτο τόσα χρόνια πλήθος από χελιδόνια να πηγαινοέρχονται ανενόχλητα στη χώρα μας, αδιαφορώντας για τους κανόνες και τα σύνορά μας.

Στο κάτω – κάτω ο ρόλος του κράτους δεν είναι αυτός του παρατηρητή πτηνών αλλά του ελέγχου των ροών, των ελευθεριών, του ελέγχου γενικώς.

Το κράτος είναι εδώ και έχει συνέχεια» τόνισε.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για συγκεκριμένα είδη χελιδονιών απάντησε:

«Υπάρχει πρόβλεψη για κάποια συγκεκριμένα χελιδόνια ανώτερης κλάσης, που μάλιστα έχουν ως σκοπό τους, τις επενδύσεις.

Τα υπόλοιπα που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς από τον ποιητή για την ακριβή άνοιξη, ειπώθηκαν καθ’ υπερβολή. Είναι κάτι που κι εμείς υποστηρίζαμε παλιότερα, αλλά η στροφή στο ρεαλισμό, επέβαλε να επανεξετάσουμε το θέμα και διαπιστώσαμε πως η άνοιξη είναι λίγο υπερεκτιμημένη υπόθεση.

Θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στα λόγια του ποιητή όταν οι συνθήκες βελτιωθούν. Ως τότε όμως αντιλαμβάνεστε πως η άνοιξη δεν είναι δα και κάποια ακριβή υπόθεση, όταν τα χελιδόνια μπορούν να την κουβαλούν στην πλάτη τους από τόπο σε τόπο.

Και τέλος, ούτε η κοινωνία δείχνει στην παρούσα φάση να την χρειάζεται ή να την απαιτεί. Μπορούμε να πάμε απευθείας στο καλοκαίρι όπου έχουμε και έσοδα απ’ τον τουρισμό ή να παραμείνουμε στο χειμώνα.

Η ασυδοσία όπως και να ‘χει στην εναέρια μετανάστευση θα λάβει τέλος. Όσα χελιδόνια έχουν μια σοβαρή και ακριβή πρόταση αυτά και μόνο θα περνούν. Πρέπει επιτέλους να μπει μια Τάξη. Εξάλλου, τέτοιου είδους θέματα, ανέκαθεν ήταν ταξικά».


Αν και οι αντιστοιχίες είναι προφανείς οι δηλώσεις του υπουργού και ο εναέριος φράχτης δεν είναι πραγματικά γεγονότα.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 124 Άρθρα

Να ενοχλήσω θέλω τις λέξεις, να κοιτάξω πίσω απ’ αυτές. Να περπατήσω θέλω, εκεί που το αόρατο γίνεται ορατό, ανάμεσα σε αραδιασμένες λέξεις και να επαναφέρω τ’ ανείπωτα. Έτσι νομίζω πρέπει να ξεκινήσουμε, απλά. Να επανοικειοποιηθούμε το λόγο, για να μην είναι ιδιοκτησία των ισχυρών και των «αυθεντιών». Να σπάσουμε το φράγμα της σιωπής και του ακρωτηριασμένου λόγου. Και λίγο λίγο θα μάθουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε πέρα από το δεδομένο. [email protected]

Back to Top