Τέταρτο
48 Προβολές

Ένα μήνυμα αλληλεγγύης από το δεκαπεντάχρονο Ανδρόνικο

andronikos-2
Ο δεκαπεντάχρονος Ανδρόνικος Κόρακας – Κοντός ξεκίνησε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου με ένα μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος, για να κάνει τον περίπλου της γενέτειράς του Λέσβου, μεταφέροντας μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

Ο Ανδρόνικος είναι μέλος της  Jougend Rettet μια οργάνωση νέων τα μέλη της οποίας έχουν σαν σκοπό τη διάσωση ναυαγών προσφύγων στην Μεσόγειο και την ασφαλή μεταφορά τους στην ξηρά.

Ο νεαρός πλέει με το μικρό ιστιοπλοϊκό του σκάφος (τύπου optimist) και τη συνοδεία του δασκάλου του στην ιστιοπλοΐα, γύρω από τη Λέσβο σε μάλλον αρκετά αντίξοες καιρικές συνθήκες για να μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης και της καλής υποδοχής των προσφύγων, σ’ ένα νησί που έχει δεχθεί μεγάλα προσφυγικά κύματα έως σήμερα.

Μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του, θα συναντηθεί με πρόσφυγες και θα παρουσιάσει το έργο της Jougend Rettet.

Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι του μπορείτε να βρείτε εδώ.

andronikos-1


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5910 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top