Τέταρτο
254 Προβολές

Ασπρόμαυρη καθημερινότητα στην Πάτρα του ’50

Δεκαετία του ‘50 στην Πάτρα. Διαλέγουμε μια μέρα: ας πούμε την Τετάρτη 14 Μαρτίου του 1951. Δύσκολο να φανταστούμε την πόλη με χρώματα. Οι φωτογραφίες και οι κινηματογραφικές ταινίες είναι ακόμα ασπρόμαυρες. Ασπρόμαυρες και οι εικόνες που μπορούμε να φανταστούμε. Ασπρόμαυρη η πόλη όπως για δεκαετίες θα είναι ασπρόμαυρη και διχασμένη η κοινωνία. Ο ένοπλος εμφύλιος έχει μόλις τελειώσει.Μα έτσι κι αλλιώς σήμερα (την Τετάρτη 14 Μαρτίου 1951) δεν παίζει κάποιο καινούριο έργο ο κινηματογράφος.

Ανοίγεις το ραδιόφωνο και πιάνεις τον Σταθμό των Πατρών. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 12.30 το μεσημέρι:

Έναρξις. Η εκπομπή του Βασιλικού Ναυτικού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Μουσικό διάλειμμα και στις 13.00 θ’ ακούσεις τις Ειδήσεις. Το πρόγραμμα συνεχίζει με Ελληνικό ποικίλο πρόγραμμα και στις 13.40 Κοινωνικοθρησκευτική ομιλία. Μετά θα τραγουδήσει ο Υβ Μοντάν, αναμετάδοση του Μπι-Μπι-Σι. Στις 19.40 θα ακούσουμε Δημοτικά τραγούδια από το συγκρότημα Α. Καλαπόδη. Μετά Συμφωνική συναυλία, ελαφρό λαϊκό πρόγραμμα, Βιεννέζικα Βαλς.

Λίγο πριν το κλείσιμο του προγράμματος, στις 22.45 θα ακούσουμε Τσιγγάνικους σκοπούς και στις 23.00 τον Εθνικό Ύμνο.

Καθώς ακούς το πρόγραμμα ξεφυλλίζεις τον «Νεολόγο»: «Πώς είναι εις την πραγματικότητα οι Ρώσσοι;», αναρωτιέται ο τίτλος πρωτοσέλιδου άρθρου.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 24 Άρθρα

RELATED ARTICLES

Back to Top