Τέταρτο
162 Προβολές

Γιορτάζουμε τη μάχη απέναντι στη λευχαιμία

Το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή γιορτάζει στην Πάτρα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου με «Αλυσίδα Ζωής» στην πλατεία Γεωργίου στις 12 το μεσημέρι. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το ίδιο βράδυ με τη μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη μαζί με τη Γεωργία Νταγάκη στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών (20:00).Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών καθιερώθηκε φέτος, για πρώτη φορά, από τη Διεθνή Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Association). Καθώς ο αριθμός δοτών που έχουν εγγραφεί στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών ξεπέρασε πρόσφατα τα 25 εκατομμύρια, το θέμα του φετινού εορτασμού θα είναι: «25 εκατομμύρια ευχαριστώ».

Στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, λοιπόν, θα ευχαριστήσουμε όλους όσοι έχουν εγγραφεί ως εθελοντές, θα τιμήσουμε όσους έχουν δωρίσει πολύτιμο μόσχευμα για να χαρίσουν ζωή, και θα συμβάλλουμε στην παγκόσμια συνεργασία των κέντρων δοτών παγκοσμίως!

Γιατί μπορεί 25 εκατ. δότες να φαίνεται μεγάλος αριθμός, χρειαζόμαστε, όμως, πολλούς ακόμα για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο του αίματος (όπως η λευχαιμία -ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα μικρά παιδιά- και το λέμφωμα) που θα μπορούσαν να θεραπευτούν με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον πληθυσμό, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Κέντρο ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή είναι ένα κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο εγγράφει εθελοντές δότες στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, προκειμένου να βοηθά ασθενείς με καρκίνο του αίματος ή άλλες σοβαρές αιματολογικές παθήσεις, που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ώστε να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη.

Οι τιμές εισιτηρίων για τη συναυλία του Μ. Χατζηγιάννη είναι 10 και 8 ευρώ. Προπώληση: Load Books επιστημονικό βιβλιοπωλείο (εντός Πανεπιστημίου) και Discover (Πατρέως 30). Για πληροφορίες: 2610997510.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5888 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top