tetartopress

Δημιουργός της εβδομάδας: Έλλη Μπαρµπαγιάννη

Η Έλλη Μπαρµπαγιάννη γεννήθηκε στη Ναύπακτο και µεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τµήµα Νηπιαγωγών του Παν/µίου Πατρών και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, στον τοµέα Ζωγραφικής, στο Εργαστήριο του Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη. Παράλληλη ειδικότητα στο Ψηφιδωτό µε δάσκαλο τον Ι. Βαλαβανίδη και στη σκηνογραφία µε δάσκαλο τον Γ. Ζιάκα.

Έχει πραγµατοποιήσει τέσσερις ατοµικές εκθέσεις µε πρόσφατη τις «Ορέξεις του µακρού χρόνου» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών (Σεπτέµβριος 2015) και έχει λάβει µέρος σε πολλές οµαδικές έκθέσεις και εικαστικά projects. Έχει συνεργαστεί µε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Από το 2005 ζει και εργάζεται στην Πάτρα.

Το έργο της διατρέχεται από µια συνεχή αναζήτηση των σχέσεων που διέπουν το ιδιωτικό και το δηµόσιο, την πραγµατικότητα και το µύθο, µέσα από µια δραµατική και ταυτόχρονα λυρική έκφραση. Τα περισσότερα έργα της µοιάζουν σαν άσκηση – µελέτη πάνω στον κώδικα της τέχνης. Ο τρόπος που δοµεί τα έργα της, µαρτυρά τόσο την εννοιακή όσο και τη φορµαλιστική της προσέγγιση. Οι εξάρσεις του χρώµατος, η πύκνωση και η αραίωση των συχνά ελάχιστων στοιχείων που χρησιµοποιεί ρίχνουν φως και σκοτάδι στο χώρο. Στα έργα της είναι έντονο το στοιχείο του χειροτεχνήµατος (κέντηµα και κλωστή).

Τρισδιάστατα έργα, κατασκευές και εγκαταστάσεις, αποτυπώνουν το εύρος του προβληµατισµού της και επιχειρούν να συνοψίσουν τη σηµερινή παράδοξη, σκληρή σύγχρονη πραγµατικότητα.

Τίτλος έργου εξωφύλλου: «Αρχαία Σκουριά». Το έργο έγινε µε αφορµή το τραγούδι που είπε µια ηλικιωµένη κάτοικος των Σκουριών όταν βρέθηκε αντιµέτωπη µε τα ΜΑΤ.

Τα εξώφυλλα του έντυπου «Τέταρτου»
είναι αφιερωμένα στους δημιουργούς της πόλης.
Κάθε εβδομάδα ένας καλλιτέχνης που εργάζεται,
κατάγεται ή απλώς έζησε στην Πάτρα,
μας χαρίζει ένα έργο του
κι εμείς αφιερώνουμε λίγα λόγια στη δουλειά του.
Με μικρές εξαιρέσεις,
για να θυμηθούμε μορφές του παρελθόντος της πόλης.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι

«Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι» – Πρεμιέρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το νέο ντοκιμαντέρ «Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι» θα κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με online προβολές στο τμήμα ...
1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ

Πάτρα: «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ» – Έκθεση στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Περιοδική Έκθεση με τίτλο «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ» διοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ...
12 Χρόνια Τέχνη κι Ελευθερία στο Εμπρός

12 Χρόνια Τέχνη κι Ελευθερία στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

20-26 Φεβρουαρίου 2024. Εβδομάδα υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός. Αναλυτικά το κάλεσμα: Όλες και όλοι εμείς οι καλλιτέχνες ακτιβιστές και ...
«Πλάνο 75» της Τσι Χαγιακάουα - Πόσο απέχει η δυστοπία της εθελοντικής ευθανασίας για τους ηλικιωμένους;

«Πλάνο 75» της Τσι Χαγιακάουα – Πόσο απέχει η δυστοπία της εθελοντικής ευθανασίας για τους ηλικιωμένους;

«Πλάνο 75» (Plan 75). Σκηνοθεσία: Τσι Χαγιακάουα. Πρωταγωνιστούν: Τσιέκο Μπάισο, Χαγιάτο Ισομούρα, Στεφανί Αριάν, Γιουούμι Καγουάι. Ιαπωνία, 2022. Ο Τάρο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13761 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top