Τέταρτο
52 Προβολές

Δικτατορία 1967: Έρευνα – συζήτηση – γνώση

Μπορεί τελευταία η ελληνική Βουλή να έρχεται με αρνητική φόρτιση στην επικαιρότητα, όμως υπάρχει ένα τμήμα της που όχι μόνο λειτουργεί σωστά, αλλά είναι συνέχεια γεμάτο με νέο κόσμο, προσφέροντας γνώση και αισιοδοξία.Πρόκειται για το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και πιο συγκεκριμένα για το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος  που θα συνεχίσει και τη νέα περίοδο με δύο προγράμματα. Πρόκειται για τα προγράμματα:

  1. «Ερευνάμε και συζητάμε για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ´ Γυμνασίου & Α´, Β´, Γ´ Λυκείου, στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων (Αμαλίας 14, Σύνταγμα)
  2. «1974: η αποκατάσταση της δημοκρατίας», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ´ Γυμνασίου & Α´, Β´, Γ´ Λυκείου, στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Μεγάρου της Βουλής (Βασ. Σοφίας 2, Σύνταγμα). Περιλαμβάνει και επίσκεψη στις εργασίες της ολομέλειας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται στο πλαίσιο των αντίστοιχων εκθέσεων που παρουσιάζονται στους εκθεσιακούς χώρους της Βουλής και του Ιδρύματος, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Τα προγράμματα αυτά, αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της ιστορικής και πολιτικής παιδείας των μαθητών, αξιοποιούν το υλικό των εκθέσεων ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν βιωματικές και ενεργητικές παιδαγωγικές μεθόδους.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους περισσότεροι από 4.200 μαθητές, από περίπου 175 σχολικά τμήματα, παρακολούθησαν τα προγράμματα. Η απόφαση για τη συνέχιση της παρουσίασής τους οφείλεται στη μεγάλη αυτή ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας. (Η φωτογραφία του θέματος προέρχεται από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος της Βουλής και είναι μία από τις αυτοσχέδιες αφίσες που σχεδίσαν μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου)

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνώντας καθημερινά στους αριθμούς 210 3692429 και 210 3692106, από τις 09:00 έως τις 16:00.

Επίσης, κατά το τρέχον σχολικό έτος το Ίδρυμα της Βουλής συνεχίζει την παρουσίαση και των μόνιμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, που απευθύνονται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία είναι:

– Σχολικές επισκέψεις στη Βουλή των Ελλήνων
– Εργαστήρι Δημοκρατίας
– Φιλοξενία απομακρυσμένων Γυμνασίων
– «Βουλή των Εφήβων»
– «Δημοκρατία και Εκπαίδευση»

 


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5890 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top