Τέταρτο
122 Προβολές

Εργαστήριο χοροθεάτρου στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ένα διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροθεάτρου και site-specific επιτέλεσης το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά, θεσμοθετεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Απευθύνεται σε ενήλικες  18 – 35 χρόνων  οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα εμπειρία σπουδής  χορού ή θεάτρου ή είναι τελειόφοιτοι –  απόφοιτοι της σχολής καλών τεχνών ή αρχιτεκτονικής και αδυνατούν να  συνεχίσουν ένα  πολυετές πρόγραμμα σπουδής στο χορό,  το θέατρο ή την επιτέλεση, αλλά επιθυμούν  να αποκτήσουν γνώσεις επαγγελματικού επιπέδου, σκηνική εμπειρία, τεχνικές και εργαλεία για να εξελίξουν  τον  καλλιτεχνικό εαυτό τους μέσα από την τέχνη του χοροθεάτρου και της site-specific επιτέλεσης.Στους αποφοίτους  θα παρέχεται βεβαίωση κατάρτισης στο χοροθέατρο  και site-specific επιτέλεση, με την ολοκλήρωση του διετούς κύκλου μαθημάτων και την παρουσίαση τελικής  εργασίας

Η έναρξη ορίζεται τον Οκτώβριο 2015 και η λήξη τον Ιούνιο 2017. Οι διδακτικές ώρες θα είναι 12 εβδομαδιαία κατανεμημένες , σε  δύο έως τρεις  ημέρες και επιπλέον δύο πεντάωρα σεμινάρια. Ο αριθμός σπουδαστών θα είναι 12 – 20 άτομα.

Η μηνιαία συνδρομή των σπουδαστών ορίζεται για φέτος, συμβολικά, στα 35 ευρώ, με δυνατότητα επανεξέτασης την επόμενη χρονιά, παίρνοντας υπόψη την οικονομική δυνατότητα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και την προσφορά της ομάδας στην πολιτιστική ζωή της πόλης. Υποτροφία θα δοθεί σε δύο σπουδαστές, με κριτήρια κοινωνικά, οικονομικά και ποιοτικά.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο διετές πρόγραμμα Dancetheatre & site specific -performance Laboratory  Patras  του ΔΗΠΕΘΕ πρέπει να υποβάλουν αίτηση, βιογραφικό σημείωμα , μια πρόσφατη φωτογραφία, φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας  στην διεύθυνση: Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρι, Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα, Τ.Κ. 26223 .

Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί έπειτα από ακρόαση –  workshop  και προσωπική συνέντευξη  που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, της υπεύθυνης του LAB και δύο ακόμη εκπαιδευτικών των μαθημάτων κορμού.

Υπεύθυνη προγράμματος Μάρω  Γαλάνη (PhD) Χορογράφος – Πανεπιστημιακός. Υποβολή αιτήσεων  μέχρι 9/10/15. Ακρόαση – προσωπική συνέντευξη: 12 – 18/10/2015. Πληροφορίες: 2610623730 (Μαριλένα Αγγελοπούλου).


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5910 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top