Τέταρτο

136 Προβολές

Η γέννηση ενός τυχαίου τυράννου

night-television-tv-theme-machinesΟ τύραννος που θα γεννηθεί, απόψε θα φορέσει τις παντόφλες σου.

Θα βολευτεί στον καναπέ και θα ρουφήξει πρέζα φόβου στο δελτίο των οχτώ και τέταρτο.

Ο τύραννος που θα γεννηθεί θα ‘χει μισή μερίδα φαΐ απόψε, και θα κατηγορεί τη δυστυχία του διπλανού για το μισό που τού ‘λειψε.

Ξυπνώντας αύριο θα πλύνει το πρόσωπό σου στον καθρέφτη, έτοιμος να υποδεχτεί την ωρομίσθια μεταβίβασή του σε άλλο τύραννο.

Θα σε γονατίζει αργίες και Κυριακές, να προσκυνάς τα μη ενός αφέντη τιμωρού που ποτέ δεν είδες.

Ο τύραννος που θα γεννηθεί, θα επιλέγει κάθε λίγο έναν άλλο τύραννο να αποφασίζει για κείνον, κι έπειτα θα τον καταριέται, ωρυόμενος πως γελάστηκε, φτάνει που ανέθεσε αλλού την ευθύνη.

Ο τύραννος που θα γεννηθεί απόψε θα κοιμηθεί στο κρεβάτι σου, κι όλα – κι όλα του τα όνειρα θα ‘ναι πως τυραννάει εκείνος άλλους.

Γιατί αυτό έμαθε κάθε τύραννος

Να τυραννάει
Να τυραννάει
Να τυραννάει

Τον ίδιο του πρώτα τον εαυτό


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 29 Άρθρα

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Ήρθε απο νωρίς σε επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό παρακολουθώντας ομιλίες του Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Πρόκειται σαφώς για διαταραγμένο ψυχολογικά άτομο, καθώς τείνει να πιστεύει σε ανυπόστατα πράγματα όπως στους εξωγήινους, στο οτι ο elvis ζει, στην ελευθερία της εκφρασης και στην ελευθερία εν γένει. Στον ελεύθερο της χρόνο μελετά τα έργα μεγάλων κλασσικών ποιητών όπως του Νίκου καρβέλα και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. bordelobee.blogspot.com

Back to Top