Τέταρτο
2420 Προβολές

Η Πάτρα του ‘60 από ψηλά

xenofon 109


Κοιτάζοντας παλαιότερες αεροφωτογραφίες της Πάτρας µπορεί κανείς να διαπιστώσει τις µεταλλάξεις που επέφερε η οικοδοµική ανάπτυξη στον ιστό της πόλης.

Στο κοµµάτι της παραλιακής ζώνης, στη συµβολή της οδού Όθωνος & Αµαλίας µε την Πατρέως, διακρίνονται ακόµη τα παλαιά εµβληµατικά κτίρια, το µέγαρο Φραγκόπουλου – Μαραγκόπουλου και πολλά από τα βιοµηχανικά κτίρια – αποθήκες, ενώ έχει κάνει την εµφάνισή της και µία από τις πρώτες πολυκατοικίες της πλατείας Γεωργίου Α’.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 51 Άρθρα

Ο Ξενοφών Αργ. Παπαευθυμίου γεννήθηκε το 1962 στην Πάτρα. Σπούδασε στη Φλωρεντία, στην Universita Internazionale dell’ Arte, απ’ όπου πήρε δίπλωμα στη Συντήρηση Έργων Τέχνης και στη Μουσειολογία, με ειδίκευση στην Οπτική Επικοινωνία του Έργου Τέχνης.Από το 1988 έχει εργαστεί σαν συμβασιούχος στην 2η Εφορεία Νεότερων Μνημείων, ενώ από το 1990 εργάζεται ιδιωτικά διατηρώντας εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης.Έχει εργαστεί σε έργα πολιτιστικής διαχείρισης, ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης, έχει γράψει και επιμεληθεί βιβλία με ανάλογη θεματολογία και ασχολείται με την έρευνα και τεκμηρίωσης της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του βιομηχανικής και τεχνολογικού πολιτισμού της Πάτρας.Έχει παρουσιάσει φωτογραφική δουλειά του σε δύο ατομικές και αρκετές ομαδικές εκθέσεις.Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος του T.I.C.C.I.H. (Διεθνής Επιτροπή για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς), μέλος της Επιτροπής του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων και του Δ.Σ. της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών. | [email protected]

Advertisement

Back to Top