Τέταρτο
220 Προβολές

Η τέχνη συναντά τη θεολογία

Η ομάδα “Citylab – Εργαστήριο για την αρχιτεκτονική της πόλης” σε συνεργασία με την ΑΔΕΠ, το Δήμο Πατρών, την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας διοργανώνει στην Πάτρα Πανελλήνιο Συνέδριο – Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής, με θέμα «Αρχιτεκτονική και Πίστη».
Θα συμμετάσχουν εξήντα φοιτητές σχολών αρχιτεκτονικής από όλη την ελληνική επικράτεια και θα δοθούν διαλέξεις από τριανταπέντε και πλέον προσωπικότητες της αρχιτεκτονικής, της τέχνης, της θεολογίας και της φιλοσοφίας.
Αναμένεται να τεθούν ερωτήματα όπως: Τι είναι η πίστη; Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν; Ποιος διαμορφώνει τα αντικείμενα της πίστης; Ποιος διαχειρίζεται την πίστη και με ποια μέσα; Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ ιδεολογικής και θρησκευτικής πίστης; Πώς ανταποκρίνεται η αρχιτεκτονική στις απαιτήσεις των πιστών; Ποια είναι η σημασία της μορφολογίας των λατρευτικών κτηρίων; Ποια θέση καταλαμβάνει η ναοδομία στην τρέχουσα ελληνική και διεθνή αρχιτεκτονική κατάσταση;
Επιστημονικός υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Ιστορικός Αρχιτεκτονικής και Τέχνης Δρ. Παναγιώτης Πάγκαλος, Διδάσκων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ την ομάδα οργάνωσης αποτελούν οι: Τρισεύγενη Αναστασοβίτη, Θάνος Κότσαλης, Σάρα Μάτσα, Ιωάννα Τρικόγια και Βίκυ Φαιλάδη.
Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στις Αποθήκες Μπάρι (Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα), από 25 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2015. Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Όθωνος Αμαλίας 6) με χαιρετισμό από τους εμπλεκόμενους φορείς. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση παρέχονται στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου και στο facebook.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5890 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top