Τέταρτο
2741 Προβολές

H Χαρτοποιία Λαδόπουλου στα τέλη της δεκαετίας του 1930

thymamai ladopoulos


Άποψη της Χαρτοποιίας Λαδόπουλου στα τέλη της δεκαετίας του 1930. ∆ιακρίνονται οι αρχικές κτιριακές εγκαταστάσεις χωρίς τις επεκτάσεις των επόµενων δεκαετιών.

Το βιοµηχανικό συγκρότηµα Λαδόπουλου αποτελεί ένα από τα σηµαντικότερα βιοµηχανικά µνηµεία της Πάτρας αλλά και του ελληνικού χώρου και περιµένει τη διάσωση της ιστορίας του αλλά και την αξιοποίησή του ώστε να αποτελέσει ζωντανό στοιχείο στην πολιτιστική και οικονοµική ζωή της πόλης.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 51 Άρθρα

Ο Ξενοφών Αργ. Παπαευθυμίου γεννήθηκε το 1962 στην Πάτρα. Σπούδασε στη Φλωρεντία, στην Universita Internazionale dell’ Arte, απ’ όπου πήρε δίπλωμα στη Συντήρηση Έργων Τέχνης και στη Μουσειολογία, με ειδίκευση στην Οπτική Επικοινωνία του Έργου Τέχνης.Από το 1988 έχει εργαστεί σαν συμβασιούχος στην 2η Εφορεία Νεότερων Μνημείων, ενώ από το 1990 εργάζεται ιδιωτικά διατηρώντας εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης.Έχει εργαστεί σε έργα πολιτιστικής διαχείρισης, ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης, έχει γράψει και επιμεληθεί βιβλία με ανάλογη θεματολογία και ασχολείται με την έρευνα και τεκμηρίωσης της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του βιομηχανικής και τεχνολογικού πολιτισμού της Πάτρας.Έχει παρουσιάσει φωτογραφική δουλειά του σε δύο ατομικές και αρκετές ομαδικές εκθέσεις.Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος του T.I.C.C.I.H. (Διεθνής Επιτροπή για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς), μέλος της Επιτροπής του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων και του Δ.Σ. της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών. | [email protected]

Advertisement

Back to Top