Τέταρτο
145 Προβολές

Κάποιο καρναβάλι μετά τον πόλεμο

thimamai 35
Αποκριές του 1946 στα προσφυγικά. Ο Αλέκος Χαράρης (αριστερά) με το φίλο του Βασίλη Μανθόπουλο (δεξιά), με αυτοσχέδιες μεταμφιέσεις, δημιουργίες του Αλέκου. Ο ένας γνήσιος λαϊκός δημιουργός πολλών καρναβαλικών στοιχείων όπως οι μασκαράτες και ο άλλος γνήσιος Πατρινός καρναβαλιστής, ήταν συνδεδεμένη με συγγένεια και φιλία από τα νιάτα τους, τα οποία όπως φαίνεται και από την φωτογραφία ήξεραν να χαίρονται με απλό και πηγαίο τρόπο, ακόμα και σε δύσκολες εποχές.

Κάθε καρναβάλι μας λείπουν και οι δύο. Λείπει από την Πάτρα το πνεύμα και η ανθρωπιά που διέθεταν οι παλαιοί πατρινοί, αλλά πιστεύουμε ότι έχουν φτιάξει κάπου αλλού την παλιά τους παρέα και παρακολουθούν όλους εμάς να προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα φαινόμενα των ημερών μας.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 51 Άρθρα

Ο Ξενοφών Αργ. Παπαευθυμίου γεννήθηκε το 1962 στην Πάτρα. Σπούδασε στη Φλωρεντία, στην Universita Internazionale dell’ Arte, απ’ όπου πήρε δίπλωμα στη Συντήρηση Έργων Τέχνης και στη Μουσειολογία, με ειδίκευση στην Οπτική Επικοινωνία του Έργου Τέχνης.Από το 1988 έχει εργαστεί σαν συμβασιούχος στην 2η Εφορεία Νεότερων Μνημείων, ενώ από το 1990 εργάζεται ιδιωτικά διατηρώντας εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης.Έχει εργαστεί σε έργα πολιτιστικής διαχείρισης, ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης, έχει γράψει και επιμεληθεί βιβλία με ανάλογη θεματολογία και ασχολείται με την έρευνα και τεκμηρίωσης της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του βιομηχανικής και τεχνολογικού πολιτισμού της Πάτρας.Έχει παρουσιάσει φωτογραφική δουλειά του σε δύο ατομικές και αρκετές ομαδικές εκθέσεις.Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος του T.I.C.C.I.H. (Διεθνής Επιτροπή για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς), μέλος της Επιτροπής του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων και του Δ.Σ. της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών. | [email protected]

Back to Top