Τέταρτο
106 Προβολές

Κινηματογραφική βραδιά στην Αγορά Αργύρη

Το Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Φάρος», υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, διοργανώνει, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη, κινηματογραφική βραδιά αφιερωμένη στις ταινίες μικρού μήκους του ιταλο-πατρινού σκηνοθέτη Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλου.
Ο σκηνοθέτης θα παρουσιάσει μια επιλογή από ταινίες του μικρού μήκους, με ενδιαφέρουσες θεματικές, όπως την πρώτη ταινία μυθοπλασίας που έγινε ποτέ εξ’ ολοκλήρου στα γκρεκάνικα – το γλωσσικό ιδίωμα της Ελληνόφωνης Καλαβρίας,  μια διαφορετική εκδοχή του ηρωικού κατεβάσματος της ναζιστικής σημαίας στην Ακρόπολη το 1941, ταινίες με θέματα τη φιλία, την αναζήτηση του έρωτα και της ευτυχίας.Η βραδιά θα κλείσει με το πιο πρόσφατο έργο του «Οι Κόρες του Χάους», όπου ξετυλίγεται η ζωή της μεγάλης θεατρικής οικογένειας της Κυβέλης κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, καθώς και το πάθος που είχαν για τα έργα του Πιραντέλο.

Αναλυτικά η βραδιά περιλαμβάνει τις εξής ταινίες:

– Ο Κήπος των Τριφυλλιών, 2005, 12 λεπτά
– Τριγύρω Γύρω Όλοι, 2006, 15 λεπτά
– Live Milano in 3 min!, 2007, 4 λεπτά
– Χάριν Ευγενείας, 2008, 7 λεπτά
– Το Φουκάρι τη Γενία, 2010, 16 λεπτά
– Ον Δίπουν Πτερωτόν, 2012, 18 λεπτά
– Οι Κόρες του Χάους, 2014, 23 λεπτά

Ο Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλος είναι πτυχιούχος Μηχανικός και έχει ζήσει στην Ελλάδα, στην Αγγλία και στην Ιταλία. Από πολύ μικρός μπήκε στον κόσμο της εικόνας και της φωτογραφίας. Μεγαλώνοντας παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας, συνεχίζοντας μετά με εκθέσεις, δημοσιεύσεις και διδασκαλίες. Έπειτα, νιώθοντας την ανάγκη να προσθέσει ήχο και κίνηση στα κάδρα του, αρχίζει να ασχολείται με τον κινηματογράφο, παρακολουθώντας μαθήματα σεναρίου και σκηνοθεσίας. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ελληνικά, ιταλικά και διεθνή φεστιβάλ. Το 2006, στα πλαίσια του «Πάτρα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» συμμετείχε με δυο ταινίες του στο αφιέρωμα ιταλικών ταινιών μικρού μήκους «Τα δαιδαλώδη μονοπάτια του έρωτα», στην εκδήλωση «[email protected]». Το 2007 με το «Live Milano in 3 min», κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ «Arese in Corto». Το 2010 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο φεστιβάλ Artfools της Λάρισας με την ταινία «Το Φουκάρι τη Γενία». Το 2014 βραβεύτηκε με το ασημένιο μετάλλιο του Ινστιτούτου Πιραντέλο για την ταινία του «Οι Κόρες του Χάους». Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξένες κιν/κές παραγωγές και έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση στον κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5889 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top