Τέταρτο
102 Προβολές

«Λυκόφως» από τον Ηλία Αηδονίδη

Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί την καινούρια δουλειά του Ηλία Αηδονίδη με τίτλο «Λυκόφως».
Ο εικαστικός γράφει για τα έργα του: Η ενότητα των έργων «Λυκόφως» προέκυψε μέσα από σειρές σχεδίων και «σημειώσεων» εκ του φυσικού. Πέρα από την απεικόνιση οικείων αστικών αποσπασμάτων, ο εικαστικός έχει σκοπό να εξερευνήσει τη σχέση του θέματος με το περιβάλλον του, υπό συνθήκες έντονου κοντράστου ή χαμηλού φωτισμού, όπως κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος, ενώ παράλληλα στρέφει το ενδιαφέρον στο δεύτερο πλάνο και καθιστά το πρωτεύον (θέμα – οικοδομήματα) σχετικά αδιάφορο, έως και μέσο ανάδειξης του δευτερεύοντος.
Κεντρικό άξονα της ενότητας αυτή, αποτελεί η “ανάποδη ματιά”, όπου η παραδοσιακή εφαρμογή των εικαστικών αξιών ανατρέπεται μετατοπίζοντας τη χρήση των χρωμάτων και την απόδοση του φωτός στο φόντο, ανάγοντάς το σε πρώτο θέμα.
Συνδετικό ρόλο, ανάμεσα στο εμπρός και πίσω επίπεδο του έργου, κατέχουν οι κεραίες και τα ηλεκτρικά καλώδια.
Τα φεγγάρια που εντάσσονται σε όλα τα έργα δεν εντείνουν μόνο τη συνοχή του συνολικού εκθεσιακού υλικού, ούτε τυγχάνουν απλά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά καθίστανται κομβικοί λειτουργικοί παράγοντες, απαραίτητοι για τη συνθετική αρτιότητα του κάθε έργου ξεχωριστά.
Τέλος, η δουλειά αυτή χαρακτηρίζεται ως εξέλιξη της προηγούμενης ενότητας “ορίζοντες”, όπου το ακρυλικό χρώμα και ο καμβάς παίρνουν τη θέση της ακουαρέλλας και το βλέμμα στρέφεται ψηλά στο φεγγαρόφωτο ουρανό υπενθυμίζοντας τη φύση της ύπαρξής μας ως “άνω θρώσκοντες”.Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 13 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2015
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Γκαλερί Cube,
Μιαούλη 39, Πάτρα
Τηλ.: 2611 110069
www.cubegallery.gr


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5910 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top