Μουστάρδα βοτάνων & κρασιού

Μια συνταγή για χειροποίητη μουστάρδα, αρωματισμένη με βότανα-μπαχαρικά & κρασί. Θα κλέψει τις εντυπώσεις !
Υλικά:
4 κ.τ. σούπας σκόνη Μουστάρδας (Σιναπάλευρο)
2 κ.τ. σούπας Σιναπόσπορο ολόκληρο
1 κ.τ. γλυκού ζάχαρη (ή μέλι)
1 κ.τ. γλυκού Κουρκουμά (κιτρινόριζα) σκόνη
2 κ.τ. σούπας ανάμικτα φρέσκα (ή 1 αποξηραμένα) ψιλοκομμένα αρωματικά (σχοινόπρασσο, μυρώνι, εστραγκόν κ.α.)
1 ποτήρι λευκό κρασί
½ ποτήρι λευκό ξύδι
2-3 κ.τ. σούπας ελαιόλαδο
Βράστε το ξίδι με το κρασί, τα αρωματικά & το μέλι. Αφήστε να κρυώσουν. Σουρώστε τα, πιέζοντας ώστε να πάρετε όλους τους χυμούς από τα αρωματικά. Δουλέψτε στιβαρά με σύρμα το σιναπάλευρο και τον κουρκουμά με το υγρό μίγμα. Όταν πάρει κρεμώδη υφή, προσθέστε το λάδι σιγά σιγά και συνεχίστε.
Τοποθετήστε τα σε βάζα σκεπάζοντας με λίγο λάδι και αφήστε για 3 ημέρες.
(“Μπαχαρικά & βότανα στην κουζίνα”, Α. Γιώτη, Le Monde)