Τέταρτο
121 Προβολές

Οι κανόνες του παιχνιδιού

thegame
Ας υποθέσουμε ένα παιχνίδι, όπου «Κ» η ομάδα των κυριάρχων, «Α», «Β», «Γ»,… οι υπόλοιπες ομάδες.
Έστω λοιπόν, ότι η ομάδα των κυριάρχων έχει το σύνολο των πρωτοβουλιών στο παιχνίδι και μπορεί να επέμβει στους κανόνες του. Επομένως, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι υπόλοιπες ομάδες, κυρίως αντιμάχονται την «Κ» μιας και ουσιαστικά έχει προβάδισμα. Όλες, εκτός από την «Β» που έχει οριστεί εξαρχής, ως σύμμαχος της ομάδας των κυριάρχων και μοναδικός της ρόλος είναι να κρατήσει σε απόσταση από τους κυρίαρχους, όλους τους υπόλοιπους.

Ας δούμε τώρα λίγο, τους κανόνες του παιχνιδιού σε μια επικείμενη σύγκρουση:
1. Απαγορεύεται αυστηρώς, η χρήση φυσικής ή άλλης βίας, στο σύνολο των ομάδων πλην των «Β». Οι οποίοι μπορούν να ασκήσουν από απλή παρεμπόδιση, ξυλοδαρμό, βασανισμό ή ακόμα και ανθρωποκτονία με καθόλου ή αμελητέες συνέπειες.
2. Απαγορεύεται οποιοσδήποτε εξοπλισμός, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, εκτός από τους «Β». Οι οποίοι δικαιούνται από αμυντικό εξοπλισμό (κράνη, μπότες, ασπίδες) έως και άκρως επιθετικό (γκλομπς, πέτρες, όπλα).
3. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντίσταση όλων των ομάδων στους «Β». Ακόμα και η άμυνα σ’ αυτή την περίπτωση, χαρακτηρίζεται ως παθητική αντίσταση και τιμωρείται.

Το παιχνίδι θα μπορούσε απλά να συνεχίσει και όλες οι ομάδες να ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες. Οι κυρίαρχοι να έχουν το σύνολο των πρωτοβουλιών,  μια ομάδα να τους προστατεύει και ένα παιχνίδι στημένο στα μέτρα τους. Τι γίνεται όμως όταν νιώσουν πως πραγματικά απειλούνται; Όταν υπάρξει έστω και μια μικρή πιθανότητα να χάσουν;
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, αποφασίζουν πως πρέπει να συμπεριλάβουν στο παιχνίδι το φανατισμό, το μισανθρωπισμό και τη βαρβαρότητα.
Χωρίς λοιπόν ν’ αλλάξουν καθόλου τους κανόνες, μετατρέπουν τους προστάτες τους σε τέρατα.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να πω κάτι άσχετο:
– Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, αυξήθηκαν και σ’ αυτές τις εκλογές στα σώματα της αστυνομίας.
– Οι βασανισμοί συλληφθέντων, δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένο περιστατικό.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Τα γιασεμάκια

Τα γιασεμάκια

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 127 Άρθρα

Να ενοχλήσω θέλω τις λέξεις, να κοιτάξω πίσω απ’ αυτές. Να περπατήσω θέλω, εκεί που το αόρατο γίνεται ορατό, ανάμεσα σε αραδιασμένες λέξεις και να επαναφέρω τ’ ανείπωτα. Έτσι νομίζω πρέπει να ξεκινήσουμε, απλά. Να επανοικειοποιηθούμε το λόγο, για να μην είναι ιδιοκτησία των ισχυρών και των «αυθεντιών». Να σπάσουμε το φράγμα της σιωπής και του ακρωτηριασμένου λόγου. Και λίγο λίγο θα μάθουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε πέρα από το δεδομένο. [email protected]

Back to Top