Τέταρτο

76 Προβολές

Οι Savage Republic στη σκηνή του An

Την δεκαετία του 80΄ήταν το underground φαινόμενο δίνοντας εντυπωσιακά και ανορθόδοξα show σε Αμερική και Ευρώπη παίζοντας με μεγάλα ονόματα όπως Einsturzende Neubaten, Minutemen, Sonic Youth and Live Skull, Bad Religion, Angry Samoans, Final Conflict. Ξεκινώντας το 1982 με το “Tragic Figures”, φθάνοντας ως το 1998 με το άλμπουμ “Customs”, το οποίο ηχογραφήθηκε κατά την περιοδεία τους στην Ελλάδα. Επηρεασμένοι από τις συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη και με ψυχεδελικές, punk, και folk – pop επιρροές ακούγονται τελείως διαφορετικοί από άλμπουμ σε άλμπουμ καθώς και από κομμάτι σε κομμάτι του ίδιου άλμπουμ. Το 1979 η μπάντα διασπάστηκε. Το 2002 βρέθηκαν πάλι και ξεκίνησαν τα live. Το 2005 η συνύπαρξη τους επισημοποιήθηκε.
Η σημερινή σύνθεση των Savage Republic είναι οι : Greg Grunke, Thom Fuhrmann και Ethan Port οι οποίοι αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της μπάντας από το 1983, καθώς και από τον punk – rock βετεράνο Val Haller.


Είσοδος: 12 ευρώ
Προπώληση: The Lab T-Shirts (Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια)

 


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 265 Άρθρα

Ο Δημήτρης Μουργελάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη, αλλά από το 2011 ζει μόνιμα στην Πάτρα. Είναι φοιτητής του Οικονομικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών όμως η μεγάλη του αγάπη είναι η μουσική με την οποία ασχολείται ενεργά ως μπασίστας στους Salto Mortale. Αποτελεί μέλος της οικογένειας του «Τετάρτου» από το 2012 και ασχολείται γενικότερα με τη μουσική αρθρογραφία. Στόχος του είναι μέσα από το «Τέταρτο» η ανάδειξη της ελληνικής μουσικής σκηνής και ιδιαίτερα των νέων συγκροτημάτων. [email protected]om

Back to Top