Τέταρτο
129 Προβολές

Ο δημιουργός της εβδομάδας: Γεώργιος Ζαφειρόπουλος

Δημιουργία μέσα από την καταστροφή, καταστροφή μέσα από τη δημιουργία.
Αρχιτεκτονικά μελετημένες συνθέσεις αφηρημένης έκφρασης, εμπνευσμένες απ’ την καθημερινότητα της εποχής, επεμβαίνουν σε χώρους που δεν θα το περίμενε κανείς. Σχηματοποιημένες φόρμες και συμβολισμοί δημιουργούν υπαρκτά (ή και φανταστικά) περιβάλλοντα. Κρυμμένοι θησαυροί στα συντρίμια αστικών κέντρων σε μια αμφιλεγόμενη εποχή.
Η αξία της έκφρασης στο χωρόχρονο. «Δραπετεύοντας» από μία πραγματικότητα…O Γεώργιος Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1989, όπου μεγάλωσε και δραστηριοποιείται ενεργά.
Η πρώτη του επαφή με το graffiti και την street art ήταν γύρω στο 2001 όταν άρχισε να επεμβαίνει σε τοίχους της πόλης κάνοντας κυρίως γραμματοσειρές διαφόρων ειδών. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και workshops σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Τώρα σπουδάζει Graphic Design στην Αθήνα και δουλεύει κατά κύριο λόγο στον τομέα της διακόσμησης.
Τα εγκαταλελειμμένα μέρη είναι τα αγαπημένα του μέρη που επιλέγει για να δημιουργήσει.
Με το πέρασμα των χρόνων νέες τεχνικές και νέα υλικά προστίθενται στα έργα του με αποτέλεσμα αυτά να οδηγούν στη δημιουργία γεωμετρικών εγκαταστάσεων και αφηρημένης μορφής τέχνη.

 

Τα εξώφυλλα του έντυπου «Τέταρτου» είναι αφιερωμένα στους δημιουργούς της πόλης. Κάθε εβδομάδα ένας καλλιτέχνης που εργάζεται, κατάγεται ή απλώς έζησε στην Πάτρα, μας χαρίζει ένα έργο του κι εμείς αφιερώνουμε λίγα λόγια στη δουλειά του. Με μικρές εξαιρέσεις, για να θυμηθούμε μορφές του παρελθόντος της πόλης.

WhereItComesFromRunRingsAround


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5891 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top