Τέταρτο

581 Προβολές

Ο ναός του Αγίου Ανδρέα τη δεκαετία του 1950

xenofon-132-ag-andreasΤο κτιριακό δίδυμο του παλαιού και του νέου ναού του Πολιούχου της Πάτρας είναι χαραγμένο στις μνήμες γενεών Πατρινών, που το έχουν δει σε διάφορες φάσεις της εξέλιξής του μέχρι τη σημερινή ολοκληρωμένη.

Σε μία από της μεταβατικές φάσεις που θυμόνται ακόμη οι Πατρινοί, τον ημιτελή τσιμεντένιο σκελετό του νέου ναού του Αγίου Ανδρέα να στέκει δίπλα στον παλαιό ιστορικό ναό του 19ου αιώνα, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία της δεκαετίας του 1950.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 50 Άρθρα

Ο Ξενοφών Αργ. Παπαευθυμίου γεννήθηκε το 1962 στην Πάτρα. Σπούδασε στη Φλωρεντία, στην Universita Internazionale dell’ Arte, απ’ όπου πήρε δίπλωμα στη Συντήρηση Έργων Τέχνης και στη Μουσειολογία, με ειδίκευση στην Οπτική Επικοινωνία του Έργου Τέχνης.Από το 1988 έχει εργαστεί σαν συμβασιούχος στην 2η Εφορεία Νεότερων Μνημείων, ενώ από το 1990 εργάζεται ιδιωτικά διατηρώντας εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης.Έχει εργαστεί σε έργα πολιτιστικής διαχείρισης, ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης, έχει γράψει και επιμεληθεί βιβλία με ανάλογη θεματολογία και ασχολείται με την έρευνα και τεκμηρίωσης της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του βιομηχανικής και τεχνολογικού πολιτισμού της Πάτρας.Έχει παρουσιάσει φωτογραφική δουλειά του σε δύο ατομικές και αρκετές ομαδικές εκθέσεις.Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος του T.I.C.C.I.H. (Διεθνής Επιτροπή για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς), μέλος της Επιτροπής του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων και του Δ.Σ. της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών. | [email protected]

Back to Top